HJK hamuaa täyttä pistepottia Turusta

HJK taistelee jälleen sunnuntaina mestaruustaistelun kannalta elintärkeistä pisteistä Veikkausliigassa. Tie vie tällä kertaa Turkuun, jossa odottaa tänä vuonna putoamiskamppailuun ajautunut FC Inter. HJK on pelannut edelliset kahdeksan otteluaan tappiotta, eikä ole hävinnyt koko kauden aikana kuin yhden vieraspelin. Huomenna Klubilla on jälleen mahdollisuus ohittaa kaksi pistettä sarjassa edellä oleva Honka ja ottaa haltuunsa sarjan piikkipaikka. Honka pelaa samanaikaisesti toista turkulaisseura TPS:ää vastaan, joten asetelmia haetaan samalla jo ensi viikon sunnuntain paikalliskamppailuun Sonera Stadiumilla. Viime kauden hopeamitalisti Inter taas taistelee sarjapaikastaan.

– Vaikka heidän kautensa on mennyt vähän penkin alle, on se edelleen todella taitava joukkue. Viime kohtaamisessa Helsingissä onnistuimme pitämään pallon liikkeessä, pelasimme tosi tasapainoisen ja hyvän pelin ja voitimme 6-0. Samaan pyrimme nyt. Inter ehkä sopii taitavana joukkuena meille paremmin kuin esimerkiksi edellinen vastustaja KuPS, jonka fyysisyys aiheutti jonkin verran ongelmia, pohti päävalmentaja Sixten Boström.

Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella myös Turussa toukokuun alussa. Silloin HJK:n 2-0 johto valui hukkaan Interin kiriessä tasoihin toisella puoliajalla. Sarjasijoituksestaan toiseksi viimeisenä huolimatta Inter onkin ollut vaikea voitettava kotikentällään. Se on hävinnyt kotipeleistään ainoastaan kaksi. Kamppailuun päästään lähtemään hyvistä asetelmista, sillä HJK:n sairastupa on tyhjentynyt viime aikoina. Mikäli viime hetken takaiskuja ei tule, Boström pääsee valitsemaan kokoonpanonsa täydestä miehistöstä. Takuita ei kuitenkaan ole.

– Niin luultiin viime viikollakin. Sitten olikin yksi flunssassa ja toinen sai tällin treeneissä ja kolmaskin jäi pois viime hetkellä. Tilanne on nyt joka tapauksessa hyvä, naureskeli Boström.

FC Inter – HJK potkaistaan sunnuntaina käyntiin kello 18.30.