HJK-Honka pelataan lauantaina Töölössä

Uudistunut Respect Suomen Cup 2017 käynnistyy HJK:n osalta alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen ulkona, kun ensi lauantaina 28.1. kello 15.00 starttaava ottelu FC Honkaa vastaan siirrettiin Sonera Stadiumille. Tammikuussa poikkeuksellisen lämpimät ilmat ja suotuisat sääennusteet ovat tehneet siirron mahdolliseksi.

HJK:n riveissä tullaan näkemään paljon tuttuja, mutta myös monia mielenkiintoisia uusia kasvoja. Talven aikana joukkueeseen ovat liittyneet maajoukkuepelaaja Juha Pirinen RoPS:sta, Vuoden puolustajaksikin valittu Faith Obilor, joka on aiemmin edustanut Interiä ja RoPS:a sekä Hannu Patronen, joka on vuodesta 2012 asti pelannut Norjassa, Sogndalissa.

Moshtagh “Mosa” Yaghoubi on nähty jo Klubin B-junnuissa ja pelannut viime vuosina mm. Rovaniemellä, Kazakstanissa ja Latviassa.

Klubi 04:n riveistä uusia nuoria ringissä on näyttöjä antamassa muun muassa Valtteri Vesiaho, Henrik Ölander ja Eetu Vertainen.

Luvassa on mielenkiintoinenn startti kilpailukauteen, sillä Ykkösessä pelaavan FC Hongan päävalmentajana toimii Vesa Vasara, joka vielä viime kaudella oli Mika Lehkosuon aisapari Klubin kakkoskoutsina.

Uudistuneessa Suomen Cupissa viisi kuuden joukkueen lohkoa

Miesten Suomen Cupin uudistus merkitsee samalla Liigacupin poistumista kilpailukalenterista. Liigacup sulautetaan Suomen Cupin lohkovaiheeseen, joka muodoltaan ja ajankohdaltaan on hyvin samantapainen aiemman Liigacupin kanssa.

Cupin lohkovaiheessa ovat mukana Veikkausliigassa kaudella 2016 pelanneet seurat (12), Ykkösessä kaudella 2016 pelanneet seurat (10), Ykkösen nousukarsintaan päässeet seurat (4) sekä cupin alkukierroksilta jatkoon selvinneet neljä joukkuetta.

Joukkueet on lohkovaiheessa jaettu viiteen kuuden joukkueen lohkoon, joissa joukkueet jakaantuvat mahdollisimman tasaisesti kauden 2016 sarjatason mukaan ja lisäksi maantieteelliset ja yhteydelliset seikat on pyritty myös huomioimaan lohkojaossa.

Cupin lohkovaiheessa joka lohkossa pelataan yksinkertainen sarja ja lohkovaihe pelataan tammi-maaliskuussa 2017. Lohkovaiheesta lohkovoittajat etenevät suoraan puolivälieriin. Lohkojen toiseksi sijoittuneet sekä paras lohkokolmonen jatkavat puolivälieräkarsinnassa yksiosaisissa otteluissa, joiden voittajat jatkavat puolivälieriin.

Respect Suomen Cupin 2017 lohkovaihe:

Lohko A: AC Oulu, HauPa, KPV, OPS, PS Kemi, RoPS
Lohko B: FC Jazz, FF Jaro, MuSa, SJK, SJK Akatemia, VPS
Lohko C: FC Honka, FC KTP, Gnistan, GrIFK, HIFK, HJK
Lohko D: EIF, FC Inter, FC Legirus Inter, IFK Mariehamn, P-Iirot, TPS
Lohko E: FC HAKA, FC Lahti, Ilves, JJK, KuPS, MP

HJK-FC Honka lauantaina 28.1. kello 15.00 Sonera Stadiumilla

Lippujen hinnat:
Aikuiset 10 €
Lapset 4-12 v. ja eläkeläiset 5 €
HJK 2017 kausikortilla 5 € (maksukuittia näyttämällä)

Lipunmyynti ja sisäänkäynti stadionin keskeltä Pääkatsomosta, Urheilukatu 5. Lipunmyynti ja fanikauppa aukeavat tuntia ennen peliä.

FC Hongan faneille oma lipunmyynti ja katsomonosa, sisäänkäynti Pääkatsomon Pohjoispuolen portista.