HJK jälleen huipputulokseen

HJK konserni teki tilikaudella 2016 liikevoittoa 473 000 euroa. HJK:n liikevaihto kasvoi lähes kahdeksaan miljoonaan. Luvut ovat toimialalla erinomaisia, ja tilikauden tulos on poikkeuksellisen hyvä myös kansainvälisessä vertailussa, sillä harva urheilu- tai jalkapalloseura tekee taloudellista voittoa. HJK ei maksanut osinkoa tänä vuonna, toisin kuin edellisenä vuonna.

– Seura voi hyvin. Olemme onnistuneet investoinneissa toiminnan rakenteisiin, mikä on luonut vahvat toiminnalliset ja taloudelliset tukijalat. Viimeinen vuosikymmen on myös ollut seurahistorian urheilullisesti menestyksekkäin, vaikka tietenkään hopeamitali ei viime kaudelta tyydytä. Yhtiökokous päätti olla jakamatta osinkoa, sillä tahdomme jatkaa investointeja olosuhteisiin erityisesti stadionin osalta, toimitusjohtaja Aki Riihilahti toteaa tyytyväisenä HJK:n pitkäjänteisestä strategiasta.

HJK on tehnyt kolmen viimeisen vuoden aikana joka vuosi kovan taloudellisen tuloksen, yhteenlaskettuna yli 1,5 miljoonaa euroa voittoa verojen jälkeen. Myös HJK:n liikevaihto ja tasearvo ovat tuplaantuneet. Toiminnan laaja-alaisuus on tehnyt vuosivaihteluista stabiilimman, mutta edelleen pelaajamyyntien ja europelien osuus ovat tuloksessa merkittävät. Suurinta kasvu on ollut yrityskumppanuuksissa ja -tapahtumissa, joiden osuus liikevaihdosta on jo kolmasosa.

– Yhtään euroa ei tule eikä kuulu tulla ilmaiseksi. Kiitos osaavan organisaation olemme onnistuneet luomaan kumppaneille lisäarvoa ja tuottamaan merkityksellistä toimintaa. Yhteisömme koko ja intohimoinen suhtautuminen yhdistettynä toiminnan laajuuteen ja moderneihin palveluihin luovat erinomaisen alustan yritysten ja asiakkaiden eri tarpeisiin, Riihilahti kiittelee hyvää yhteistyötä.

Yhtiökokous hyväksyi esityksen, että HJK:n keskeisiä strategisia linjauksia ovat jatkossakin investoinnit olosuhteisiin ja omaan nuorisotoimintaan.