HJK Klubi 04 jatkoi mainiota alkukauttaan

Miika Nuutinen: ”Ehjiä 90-minuuttisia ei ole ikinä koutsin silmissä liikaa.”

HJK Klubi 04:lle ei löydy juuri nyt pysäyttäjää.

HJK Klubi 04 vs PPJ 3–0 (2–0)
9’ Liam Möller 1–0
35’ Stanislav Baranov 2–0
74’ Stanislav Baranov 3–0

HJK Klubi 04:n mainio kauden startti sai jatkoa äitienpäivänä, kun helsinkiläinen PPJ joutui toteamaan sinivalkoisten vireen liian kovaksi. Loppunumerot eivät jättäneet jossiteltavaa: 3–0. Nollanelonen jatkaa sarjakärjessä, kun kaikki kauden kolme ottelua ovat päättyneet voittoon, eikä joukkue ole päästänyt vielä maaliakaan.

Klubi lähti otteluun vahvalla kokoonpanolla. Maalia vartioi tuttuun tapaan kokenut Antonio Reguero, ja puolustuslinja oli saanut liigavahvistuksia Miska Ylitolvan ja Valtteri Morenin muodossa – joskin jälkimmäinen joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä kympillä. Kärjessä viiletti David Ezeh, ja keskialueella hääri viikolla edustusjoukkueen KTP-vierasottelussa maalin viimeistellyt Liam Möller.

Valtteri Moren joutui jättämään kentän jo alkumetreillä.

Klubi otti ottelun haltuunsa nopeasti, ja PPJ vieraili Klubin kenttäpuoliskolla vain harvakseltaan. Liam Möller veikin isännät johtoon jo yhdeksännellä minuutilla, kun nuorukainen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä Klubin avausmaalin.

– Tulimme peliin todella hyvin, ja pystyimme alusta asti ottamaan kontrollia sekä luomaan maalipaikkoja matalaa blokkia vastaan. Maalit olivat hyvä esimerkki asioista, joihin kiinnitimme tänään erityisesti huomiota. Möllerin maalissa liikutimme vastustajan blokkia sivusuunnassa ennen etenemistämme, ja pystyimme hyökkäämään sen jälkeen boksiin riittävän monella pelaajalla, kuvaili HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Miska Ylitolva.

Puoliajan edetessä myös PPJ pääsi hyökkäämään säännöllisemmin, mikä samalla avasi Klubille mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Sellainen tuottikin tulosta reilun puolen tunnin jälkeen, kun Benjamin Dahlströmin loistava puolenvaihto tippui Stanislav Baranoville. Tuulennopea laitahyökkääjä meni heittämällä ohi PPJ-puolustajasta ja viimeisteli kuljetuksensa päätteeksi Klubin illan toisen maalin.

– Kun vastustaja on paljon matalassa blokissa, on tärkeää, että pystymme käyttämään ne pienet hetket, kun pystymme hyökkäämään nopeasti ja käyttämään vauhtiamme. Baranovin maali oli hyvä esimerkki siitä, ja muutenkin hyökkäyspelimme oli hyvää ensimmäisellä jaksolla.

– Sen sijaan emme olleet tyytyväisiä puolustuspelaamiseemme, ja keskustelimmekin siitä tauolla kopissa. Puolustamisemme intensiteetti ei ollut tarpeeksi korkealla, ja PPJ pystyi pelaamaan liian helposti prässiämme vastaan ja pakottamaan meidät blokkiin, vaikka he eivät toki pystyneetkään mitään huippupaikkoja luomaan.

Toinen puolikas oli kokonaisuudessaan ensimmäistäkin paremmin Klubin kontrollissa, eikä Antonio Reguero joutunut venymään ihmeisiin maalinsuulla. Baranov iski vielä illan toisen osumansa vartti ennen loppua: Klubi puhkoi muutamalla syötöllä koko PPJ:n pelaajiston, ja läpiajoon päässyt Baranov nosti pallon tyylikkäästi yli vastaan tulleen PPJ-vahti Ville Ulmasen.

Stanislav Baranov (#95) oli illan sankari kahdella maalillaan.

– Toinen puoliaika oli mielestäni kontrolloitu esitys. Pelaamisemme pysyi hyvin kasassa, ja jossain vaiheessa PPJ:kin tuntui nostavan jalkaa kaasulta huomattuaan, etteivät he pystyneet saamaan loppukiriä aikaiseksi. Jos jotenkin summaa peliä, niin se oli ennen kaikkea ehjä 90-minuuttinen, eikä niitä ole ikinä koutsin silmissä liikaa. Olen äärimmäisen tyytyväinen myös kolmanteen peräkkäiseen nollapeliin, totesi Nuutinen.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran tiistaina 23. toukokuuta, jolloin joukkue kohtaa vierasottelussa FC Kiffenin.

HJK Klubi 04 vs PPJ 3–0 (2–0)
9’ Liam Möller 1–0
35’ Stanislav Baranov 2–0
74’ Stanislav Baranov 3–0

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Miska Ylitolva, Valtteri Moren, Michael Boamah, Benjamin Dahlström – Matias Ritari, Otto Hannula, Liam Möller – Stanislav Baranov, David Ezeh, Ville Vuorinen