HJK Klubi 04:llä derby Gnistania vastaan

Viikko sitten perjantaina sarjakärki EIF:n kukistanut HJK Klubi 04 kohtaa IF Gnistanin Bolt Arenalla sunnuntaina 20.6. kello 16.00.

Tommi Jäntti - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs IF Gnistan
Su 20.6.2021 klo 16:00
Bolt Arena

Nollanelonen otti hyvällä pelillä Raaseporista 2-1 voiton EIF:stä. Joukkue nousi maalin tappioasemasta voittoon Samuel Anini Jr:n ja Didí Gauchon toisen puoliajan maaleilla. Voiton myötä HJK Klubi 04 nousi seitsemään pisteeseen ja sarjan jumbosijalta kaksi sijaa ylemmäksi.

Gnistan on sarjassa pykälän alempana, tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Joukkue on pelannut samalla yhden pisteen keskiarvolla kuin HJK Klubi 04, koska Gnistan on saalistanut viidestä pelistään yhtä monta pistettä. Ne ovat tulleet kahdesta tasapelistä ja yhdestä voitosta. Pistejaot ovat tulleet kotipelistä MuSaa (1-1) vastaan ja vieraskamppailusta Jaron (2-2) kanssa. Täyden pistepotin oulunkyläläiset saalistivat toukokuun lopussa Rovaniemellä RoPS:ia vastaan (2-1).

HJK Klubi 04 on pelannut portugalilaisen Ricardo Duarten valmentamaa Gnistania vastaan harjoituskaudella kahdesti. Kauden ensimmäisessä harjoituspelissä tammikuussa oulunkyläläiset olivat parempia maalein 2-0. Suomen Cupin ottelussa Bolt Arenalla maaliskuun alussa Gnistan oli tyly vierailija 5-0 voitollaan.

Viime kaudella Gnistan oli 25 pisteellä Ykkösen viimeinen säilyjä. Joukkueella oli kahden pisteen kaula 10. jääneeseen AC Kajaaniin. Maalinteko sujui oulunkyläläisiltä kohtuullisen hyvin. 38 tehtyä osumaa oli yhtä paljon kuin sarjan voittaneella AC Oululla. Sen sijaan puolustuspäässä oli vaikeaa. Joukkue päästi 22 ottelussa 49 maalia, mikä oli sarjan toiseksi huonoin saldo yhdessä pudonneen SJK Akatemian kanssa. Joukkueen parhaat maalintekijät olivat Douglas Caé 7 osumallaan ja hänen maanmiehensä Lucas Morais yhtä maalia pienemmällä kokonaissaldolla. Molemmat brasilialaiset jatkavat tänä vuonna joukkueessa. Klubilaisia kiinnostaa luonnollisesti seuran kasvatit muissa seuroissa. Gnistanissa entisiä HJK Klubi 04:n pelaajia ovat keskikentän Omar Jama (s. 2008) sekä puolustaja Nnaemeka Anyamele (s. 1994). Tällä kaudella oulunkyläläisten maalipörssiä johtaa Douglas Caé kahdella maalilla.

Gnistanin toimitusjohtaja Marko Kolsi kertoo, että Gnistanin alkukausi on ollut vaihteleva.

– Sarja vaikuttaa alkukauden perusteella mielenkiintoiselta ja tasaiselta. On vaikea ennustaa esimerkiksi, mitä joukkueet taistelevat noususta.

– Omat esityksemme ovat olleet epätasaisia, ja olemme olleet vieraissa vaarallisempia kuin kotona. Otimme kovan vierasvoiton Rovaniemellä RoPS:ista ja pelasimme Pietarsaaressa Jaron kanssa tasan.

– Alkukaudesta meillä oli pieniä loukkaantumishuolia, esim. Douglas Caé puuttui parista ottelusta kokoonpanostamme. Sunnuntaina meidän pitäisi saada aika lähelle ihannekokoonpanomme. Edessä on molemmille joukkueille tärkeä ottelu, Kolsi ennakoi.

HJK Klubi 04:n päävalmentaja Mika Väyrynen puolestaan toivoo, että joukkueen hyvä vire jatkuu.

– Iso haaste edessä, koska vastassa on yksi sarjan kovimmista joukkueista. Gnistan on ehkä aloittanut odotuksiin nähden vähän alakanttiin, mutta minun papereissani joukkue on edelleen ehdottomasti yksi Ykkösen kovista.

– Tiedämme, mikä meitä odottaa sunnuntaina, mutta olemme valmiita otteluun. Saimme aikaan hyvän tuloksen ja esityksen Tammisaaresta, mutta haluamme edelleen parantaa pelaamistamme. Tuloksellisesti lähdemme tietenkin hakemaan voittoa.

Osta lippu matsiin HJK:n lippukaupasta: liput.hjk.fi »

HUOM! Portilla ei ole lipunmyyntiä!

Ottelua voi seurata myös Ruudun lähetyksestä tästä.