HJK kohtaa AC Oulun Klubipäädyn paluuottelussa

Klubi on ollut alkukaudella vahva, mutta AC Oulu ei varmasti päästä isäntiä tälläkään kertaa helpolla.

Pyry Soiri.

HJK vs AC Oulu
Su 23.4.2023 klo 18:30
Veikkausliiga – Bolt Arena

HJK:n kolmen kotiottelun putken keskimmäinen peli pelataan huomenna sunnuntaina, kun Bolt Arenalle saapuu AC Oulu. Ottelua voisi tituleerata alkukauden kärkikamppailuksi, sillä Klubi pitää sarjan kärkipaikkaa hallussaan, ja oululaisryhmä on toisena. Tänään illalla ja huomenna iltapäivällä pelattavat Veikkausliiga-ottelut saattavat tosin muuttaa sarjatilannetta AC Oulun osalta.

Sunnuntain ottelu on kärkikamppailun lisäksi myös Klubipäädyn paluuottelu. Stadionin eteläisessä päädyssä sijaitseva katsomonosa on ollut Palloliiton päätöksestä suljettuna kahden ensimmäisen kotiottelun ajan, mutta nyt kannattajaosasto pääsee takaisin omalle paikalleen.

HJK:n liigakauden startti on ollut väkevä, ja etenkin Boltilla esitetyt otteet ovat olleet suorastaan ylivoimaisia. Avauskierroksella FC Honka kaatui tyylipuhtaasti 2–0, ja viimeisimpänä Klubin voiman sai todeta VPS, joka poistui Töölöstä 0–4-tappio niskassaan.

Klubin kokoonpanosta puuttuvat edelleen loukkaantuneet Miro Tenho, Perparim Hetemaj, Lucas Lingman, Anthony Olusanya, Kevin Kouassivi-Benissan ja Aapo Halme.

Polvivammaa 9 kuukautta sisukkaasti kuntouttaneelle ja maaliskuussa joukkueen harjoitusvahvuuteen palanneelle topparille Valtteri Morenille tuli harjoituksissa takapakkia, joten paluu pelikentille viivästyy. Poissaolon kesto on vielä epävarma.

Morenin polvivammakollega Roope Riski on palannut joukkueharjoituksiin.

Portugalilaisen Ricardo Duarten valmentama AC Oulu on ollut alkuvuonna vahva. Veikkausliiga alkoi oululaisten osalta 2–0-vierasvoitolla KTP:stä, ja edellisessä liigaottelussa joukkue nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin FC Hakan vieraana brittikärki Ashley Coffeyn osumilla.

Ennen liigakauden alkua pelatussa Liigacupissakin AC Oulu eteni tappioitta Klubin finaalivastustajaksi. Bolt Arenalla pelattu loppuottelu oli pitkään tasatilanteessa, mutta lopulta Atom ja Maksim Stjopin iskivät tarvittavat maalit, eikä Onni Suutarin kavennus riittänyt enää nostamaan oululaisia tasoihin.

AC Oulun päävalmentaja totesi seuransa ennakossa, että Oululla olisi ollut Liigacupin finaalissa hieman korkeampi maaliodottama. HJK:n käyttämän WyScoutin mukaan lukemat olivat tosin Klubin eduksi 2.32–1.68. Tasainen peli Boltilla joka tapauksessa nähtiin, ja eiköhän nähdä sunnuntainakin.

Viime kaudella AC Oulu oli KuPSin ohella toinen joukkue, jota HJK ei onnistunut voittamaan kertaakaan liigakauden aikana. Oululaiset kävivät ryöstämässä täydet pisteet Töölöstä Klubin 115-vuotisjuhlaottelussa kesäkuussa, ja elokuussa Michael López nosti AC Oulun lisäajalla tasoihin Raatin stadionilla pelatussa kamppailussa.