HJK maanantaina Rovaniemellä

HJK jatkaa taisteluaan Veikkausliigassa maanantaina, kun RoPS isännöi Klubia Rovaniemen Keskuskentällä. HJK on jo ehtinyt pieneen voittoputkeen, kun Mika Lehkosuon aikakauden kolme ensimmäistä ottelua ovat päättyneet Klubin juhliin. Torstain IFK Mariehamn -kotivoitto oli myös kolmas peräkkäinen nollapeli HJK:n maalia vartioineelle Michael Tørnesille. Silti uusi päävalmentaja pysyy kriittisenä joukkueensa esitysten suhteen. Torstain kotidebyytti ratkesi vasta Demba Savagen viimeisten sekuntien osumaan ja varsinkin hyökkäyspelin suhteen jäi vielä runsaasti parantamisen varaa.
  • Se oli ensimmäinen pelini valmentajana kotiyleisön edessä Sonera Stadiumilla ja olisin halunnut hyökkäyspelimme olevan parempaa. Uskoin että pystymme parantamaan Vaasan ottelusta, mutta menimme joissain asioissa jopa askeleen taaksepäin. Meillä on kykyjä paljon parempaankin. Kun jälkeenpäin katsoo, niin olimme me ehkä hallitseva osapuoli ja parempi joukkue, mutta vaarallisimmat maalipaikat menivät ehkä tasan. Pettynyt on ehkä väärä sana, mutta kriittinen olen ehdottomasti. Meidän pitää olla parempia siinä, missä palloton pelaaja liikkuu, millaisessa peliasennossa ja minkälaisella rytmillä syötämme, pohti Lehkosuo.

Vaikka oma maali on Lehkosuon aikana pysynyt puhtaana, löytyy puolustuspelaamisestakin vielä runsaasti työstettävää. Viimeisten päivien aikana joukkue on käynyt läpi puolustuslinjan yhteistyötä ja liikkumista.

  • Torstaina olimme vähän levällään ensimmäisellä puoliajalla, mutta saimme sen hyvin tauolla kasaan. Joukkuepuolustamisemme oli parempaa, tiiviimpää. Kaikki lähtee aina ylhäältä, ylimmän kahden tai neljän pelaajan liikkeestä ja koko joukkueen pitää sitten liikkua mukana. Puolustuslinja on aina koko puolustamisen tukipilari, viimeisen neljän pelaajan pitää toimia yhdessä nelikkona. Sitä olemme harjoitelleet ja torstaina ei oikeastaan enää löytynyt kuin pari korjattavaa asiaa, joista IFK Mariehamn tosin meinasi rankaista kovalla kädellä, muisteli Lehkosuo.

RoPS on ollut HJK:lle vaikea vastustaja kotikentällään. Viime vuonna rovaniemeläiset pudottivat Klubin Suomen Cupista 1-0 -voitolla, eikä HJK onnistunut viemään täysiä pisteitä mukanaan liigakohtaamisessakaan. Esimakua maanantain kamppailun vaikeudesta saatiin myös alkuvuodesta Liigacupissa, kun RoPS otti puhtaan 3-0 -voiton HJK:sta Keskuskentällä. Hurja kamppailu Klubia odottaa nytkin.

  • Puhuin joukkueelle aiemmin voittamisen mentaliteetista. Se on itsensä voittamista ja pelitilanteiden voittamista. Kaikki muu on turhaa, epäkonkreettista höpinää. Emme voi luulla vääriä asioita, emme voi luulla menevämme Rovaniemelle voittamaan hikoilematta. Pitää voittaa itsensä ymmärtääkseen mistä pelissä on kysymys, ja meillä on edessämme äärettömän kova ottelu. Toinen asia on pelitilanteiden voittaminen. Liittyy se mihin tahansa osa-alueeseen pelistä, yhden pelaajan tekeminen vaikuttaa koko joukkueen tekemiseen. Ne ovat kaikki tilanteita, joissa meidän täytyy voittaa saadaksemme hyvä tulos, avasi Lehkosuo.

Joukkue sai sunnuntaina ilouutisen, kun selvisi että Mac Kandji on kunnossa ja palaa kokoonpanoon maanantain pelissä. Oussou Konan kärsii pienestä vammasta ja jättää varotoimenpiteenä Rovaniemen reissun väliin, mutta saattaa olla jo kunnossa perjantain MYPA-ottelussa. Teemu Tainio ei pelaa aiemmin sovitusti maanantain ottelussa lennettyään Lontooseen ottamaan osaa entisen Tottenham-joukkuetoverinsa Ledley Kingin juhlaotteluun.

RoPS – HJK maanantaina 12.5. kello 18.30 alkaen Rovaniemen Keskuskentällä. Kepit TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä seitsemän euron hintaan.