HJK matkustaa Rovaniemelle pisteiden perässä

HJK on huomenna jälleen tulessa, kun se yrittää varastaa pohjoisesta mukaansa arvokkaat Veikkausliigapisteet ennen matkaa etelään Nõmme Kaljun vieraaksi. Helppoa ryöstöretkeä tiedossa ei ole, sillä RoPS on yksi sarjan vahvimmista kotijoukkueista. Sen Klubikin sai tuta huhtikuussa, kun rovaniemeläiset tiputtivat kotikentällään HJK:n Suomen Cupista 1-0. Revanssin HJK sai toukokuussa Helsingissä, kun Demba Savagen ja Robin Lodin osumat siivittävät sen 2-0 voittoon, mutta lauantaina pelissä ovat Veikkausliigan kärkikamppailun kannalta elintärkeät pisteet.

Vastakkain ottelussa ovat yksi sarjan parhaista kotijoukkueistaja sarjan paras vierasjoukkue. RoPS on ottanut kotikentällään jo kuusi voittoa eikä ole kärsinyt kuin kaksi tappiota. Sen sijoitus sarjan tyvipäässä selittyykin vierasreissujen vaikeuksilla. Rovaniemen ulkopuolella RoPS ei ole tällä kaudella voittanut otteluakaan. HJK:n reissupelit taas ovat sujuneet kuin tanssi. Kahdeksasta ottelusta se on onnistunut keräämään peräti 19 pistettä, häviten ainoastaan yhden ottelun.

RoPS:n avainpelaajiksi voidaan laskea viime kaudella HJK:ta edustanut keskikentän työmyyrä Antti Okkonen sekä keskuspuolustajat Alison Ndukaku ja Faith Friday Obilor. Joukkueen kokoonpanosta kuitenkin puuttuvat huomisessa ottelussa ainakin elsalvadorilainen Victor Turcios ja maalitykki Aleksandr Kokko, joten joukkue kaipaa kipeästi uuden maalintekijän esiin astumista. Sen edellisestä varsinaisesta pelitilannemaalista on aikaa jo yhdeksän kierrosta. RoPS on kuitenkin poissaoloista huolimatta pelannut edelliset kolme otteluaan tappioitta.

Aloituspotku potkaistaan huomenna Rovaniemen Keskuskentällä kello 15.05. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä UrhoTV:ltä.