HJK saa vieraaksi TPS:n maanantain ottelussa

Sarjan kärkikahinoissa mukana oleva HJK isännöi maanantain liigakierroksella turkulaista TPS:aa Sonera Stadiumilla klo 18.30 

HJK johtaa liigaa yhden ottelun enemmän pelanneena. TPS sen sijaan on ailahdellut ja majailee tällä hetkellä taulukon puolivälin alapuolella viidellä voitolla, viidellä tappiolla ja yhdellä tasapelillä.

Viime kierroksella TPS voitti oman ottelunsa MYPA:aa vastaan, kun HJK puolestaan kärsi 2-0 -tappion IFK Mariehamnille vieraissa. 

Vaikka tappio Maarianhaminassa oli harmittava, ei Perovuon mukaan IFK-tappiota ole keskiviikon jälkeen harmiteltu. HJK:n tähtäin onkin palata takaisin voittojen tielle.

– Meidän pelaamisessa oli tappiosta huolimatta paljon hyviä asioita, mutta tehot jäivät puuttumaan. Tuloksellisesti se oli huono peli, mutta pienestä oli kiinni, että tässä voisi puhua vaikka meidän 4-2-voitosta, Perovuo sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet jo tällä kaudella kerran, silloin TPS oli parempi 3-1 -lukemin Turussa.  Nyt on mahdollisuus maksella kalavelkoja TPS:lle alkukauden kohtaamisista. 

– Hävisimme TPS:lle Liigacupin finaalin ja keväällä vielä liigapelin Turussa. Näiden tappioiden jälkeen mieli oli aika maassa, sillä hallitsimme pelejä, mutta tulosta ei tullut.

TPS on varsinkin kuluvalla kaudella profiloitunut tehokkaaksi vastahyökkäysjoukkueeksi. Erityishuomio kohdistuu TPS-hyökkääjien Mika Ääritalon ja Aleksi Ristolan suuntaan. Kumpikin pelimies laukoi maalit mieheen joukkueiden viime kohtaamisessa.

Päävalmentaja Muurinen katsoo myös TPS:n keskikentälle.
  • Kyllä Toni Kolehmainen on se pelaaja, jonka ympärillä TPS:n peli pyörii.
Muurinen haluaa nähdä joukkueensa pelaavan tuttua aktiivista syöttöpeliä, mutta myös tehoja tarvitaan. Ahvenanmaalla hyökkäyskalusto ei päässyt tolppaa lähemmäs.
  • IFK puolusti tarkasti, mutta kyllä me itse aiheutimme tehottomuutemme.
HJK pääsee otteluun hyvistä asemista, sillä sairastupa on lähes tyhjä. Ainoa paha menetys on Erfan Zenelin poissaolo. Laitalinkki on sivussa noin 8-10 viikkoa solisluumurtuman takia.

HJK-TPS
Ma 25.6. klo 18.30
Sonera Stadium