HJK takaisin sarjakärkeen – Honka kaatui kuumassa pelissä 1-0

Hongasta ei ollut lopulta todellista vastusta mestaruustaistelussa mukana olevalle HJK:lle. Kotijoukkue pelasi Sonera Stadiumilla suurella sydämellä ja nappasi arvokkaat pisteet sekä liigan kärkipaikan Demba Savagen 50. minuutilla tulleella osumalla. Erinomaisen esityön osumaan teki Joel Perovuo.

Joukkueet aloittivat ottelun kosteassa Töölön illassa hieman hermostuneesti, ja ensimmäisen vartin paras paikka tulikin Hongan Tim Väyryselle. Tämä pääsi hyvään laukaisupaikkaan 20 metristä, mutta HJK-maalivahti Ville Wallén näytti alusta saakka olevansa erinomaisessa vireessä.

Pelin vanhetessa HJK otti ohjat. Joukkue prässäsi keskialueella kovaa ja hyökkäsi aggressiivisesti. Demba Savage pääsi avausjaksolla kerran läpiajoon ja Rasmus Schüller laukoi avausjaksolla ylärimaan. Myös Hongan Nicholas Otarulla oli läpiajon paikka, mutta sen maalivahti Wallén hoiti varmasti.

Pientä jobinpostia HJK sai avausjaksolla kun se joutui vaihtamaan takareisivamman saaneen Erfan Zenelin Sakari Mattilaan. Myös Demba Savage sai ensimmäisellä jaksolla iskun nenäänsä, joka murtui. Savage kuitenkin pystyi jatkamaan.

Toisella jaksolla kotijoukkue piristyi entisestään, eikä johtomaalia saatukaan odotella kuin viisi minuuttia. Joel Perovuo teki esityön keskialueella ja vapautti Demba Savagen läpiajoon. Savage tuikkasi taitavasti pallon Honka-maalivahti Tuomas Peltosen jalan vierestä verkkoon.

Honka ei löytänyt vaihdetta vastaamaan HJK:n toisen jakson pelaamiseen. Kotijoukkue pystyi pitämään Hongan keskikentän rakentelun käytännössä tehottomana aktiivisella prässipelillä. Keskikentät Rasmus Schüller, Sakari Mattila ja Joel Perovuo onnistuivat lukemattomia kertoja hyvissä pallonriistoissa keskialueella.

Hongan mahdollisuudet olivat isokokoisessa Tim Väyrysessä, jonka paras maalipaikka syntyi kun hän pääsi keskityksen jälkeen ensin puskemaan ja sen jälkeen vielä paluupallohässäkästä laukomaan pienestä kulmasta. HJK-puolustus kuitenkin torjui tilanteen maaliviivalta kulmaksi.

HJK oli joukkueista lähempänä seuraavaa maalia. Savage pääsi kerran kokeilemaan takatolpalta keskityksestä, ja läpiajoista paikkansa saivat sekä Berat Sadik että Joel Pohjanpalon tilalle vaihdettu Juho Mäkelä. Myös keskikenttä Mattila väläytti laukaisuvoimaansa lopussa tulleesta vapaapotkusta. Kaikki HJK:n yritykset kuitenkin sujahtelivat hieman ohi maalitolpista.

Loppuvihellys nosti HJK:n takaisin sarjakärkeen ohi Interin ja TPS:n. HJK on nyt 55 pisteessä, Inter 54 ja TPS 53 pisteessä. Seuraava kierros pelataan maaottelutauon jälkeen vasta 18.10. HJK vierailee silloin Vaasassa.

HJK-FC Honka 1-0 (0-0)
50. Savage (Perovuo)