HJK tasatulokseen Kuopiossa

HJK joutui tyytymään tasapeliin KuPS:n vieraana sunnuntaina, kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa Kuopion läkähdyttävässä kuumuudessa. Kummatkin joukkueet onnistuivat rakentamaan tasaisessa ottelussa muutaman hyvän maalipaikan, mutta ylärimaa ja tolppaa lähemmäs ei maalintekoa päästy. HJK aloitti perin erittäin vahvasti, mutta KuPS hiipi peliin mukaan ensimmäisen puoliajan loppua kohden ja pystyi pitämään Klubin hyökkäyskaluston poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Tasapeli ei ollut HJK:n reissulta haluama tulos, mutta vastasi päävalmentaja Sixten Boströmin mukaan pelitapahtumia.

– Alku näytti hyvältä, prässi toimi ja loimme paikkoja. Sitten kävi se mitä emme halunneet tapahtuvan, KuPS pääsi iskemään vastahyökkäyksillä ja pelistä tuli vähän sellaista havaijipalloa. Kaikenkaikkiaan pelissä oli aika vähän varsinaisia maalipaikkoja, ehkä tasapeli oli sinänsä ihan oikeutettu tulos.

Ensimmäisen vartin ajan HJK:n kova prässäys aiheutti vaikeuksia kuopiolaisten pelinavauksessa ja hermostuneen oloiset puolustajat luovuttivat pallon kerta toisensa jälkeen Klubin vaaniville hyökkääjille. Maaliverkko oli heilua jo ensiminuuteilla, mutta Teemu Tainion pusku osui ylärimaan ja KuPS selvisi säikähdyksellä. Kun viimeiset ratkaisut epäonnistuivat ja tulosta ei tullut, kotijoukkue otti ohjat käsiinsä. Varsinkin KuPS:n vasemman laidan gambialaiskaksikko Omar Colley ja Dawda Bah aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa HJK:n puolustukselle. Parhaan paikkansa kuopiolaiset loivat puoliajan lopussa, kun Jussi Kujalan pusku putosi tolppaan ja Dudu suti jatkopallon ohi tyhjästä maalista.

Toisella puoliajalla helle vei parhaat mehut kummastakin joukkueesta. Sixten Boström yritti elävöittää peliä vaihtamalla kentälle Mika Väyrysen, joka toikin hetkittäin uutta uskoa Klubin pelaamiseen. KuPS:n puolustus piti kuitenkin pintansa. Paras paikka siunaantui jälleen Tainiolle, joka jäätyään merkkaamatta kulman jälkeen pääsi yrittämään volleyta maalin läheisyydessä, mutta potku epäonnistui ja pallo pomppi yli päätyrajasta. HJK onnistui vielä lopussa luomaan painetta KuPS:n maalille, mutta tuloksetta. Pisteet tasattiin 0-0.

Tasatulos piti HJK:n sarjakakkosena, kaksi pistettä Hongan perässä ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Klubin seuraava koitos on ensi sunnuntaina Turussa, silloin vastassa FC Inter. Kotikentälle HJK palaa 18.8., silloin mestaruustaiston kannalta äärimmäisen tärkeässä ottelussa vastassa FC Honka.