HJK U19: Nuorille sankareille tasapeli Turkissa

Altınordu vs HJK 1-1

HJK:n avaus: Leislahti, Jäntti, Vesiaho, Vertainen, Banza, Laitinen, Ollila, Väänänen, Kiuru, Ollikainen, Kytilä.
Vaihdossa: Katz, Pöyhönen, Paavola, Tauriainen, Mabinda, Räsänen, Heiskanen.

HJK:n U19-joukkue edustaa Suomea UEFA Youth Leaguessa. Ensimmäisen otteluparin vastustajana HJK kohtaa turkkilaisen Altınordu FK:n, joka on tunnettu erinomaisesta nuorisoakatemiastaan. Otteluparin ensimmäinen osaottelu pelattiin keskiviikkona 3.10. Bornova Stadyumulla, Izmirissä.

Päävalmentaja Mikko Mannila, miten kommentoisit ottelua?

Aloitettiin matsi hyvin, meillä muutama hyvä paikka. Joukkue pelasi fiksusti ja noudatti pelisuunnitelmaa, saatiin kotijoukkueen alkuhurmos tapettua.

Toisella jaksolla peli aaltoili enemmän ja vastustaja saikin pilkun ja meni johtoon. Pelin käänne oli 66 minuutilla Altinordun topparin punainen kortti. Tämän jälkeen saatiin peli kontrolliin ja vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä. Ennen tasoitusta oli jo useampi ykköskategorian maalipaikka. Tärkeä vieras maali saatiin kun murtauduttiin pelitavan mukaan oikealta ja Banza pääsi leipätyöhönsä haastamaan vastustajan laitapakkia ja ohitus ja mainio syöttö maalin edustalle Jäntille.

Ottelussa oli kova intensiteetti ja pelaajat joutuivat koville, että saatiin tyydyttävä tulos.

Millainen vastustaja kohdattiin ja millaiset olivat olosuhteet?

Ottelu pelattiin uudella vuonna 2016 valmistuneella stadionilla. Yleisöä oli arviolta 4000. Turkkilaiseen tapaan yleisö piti infernaalista meteliä kannustaessaan kotijoukkuetta.

Altınordu oli erittäin laadukas joukkue, jossa on paljon Turkin nuorisomaajoukkuepelaajia. Pelaajat ovat nopeita ja hyökkäysorientoituneita.

Mitä odotat 24.10. pelattavalta kotiottelulta?

Ottelupari on kesken ja ensimmäisen osa-ottelun tulos mahdollistaa trillerin Helsingissä. Joukkueen selkeä tavoite edetä ensimmäisenä suomalaisena joukkueena jatkoon UEFA Youth Leaguessa.

Joukkue toivottaa kaikki eurooppalaisesta huippifutiksesta kiinnostuneet tukemaan joukkuettamme toiseen osaotteluun.

HJK U19 vs Altınordu FK
Ke 24.10. klo 19.00
Telia 5G Arena, Urheilukatu 5

Liput otteluun tulevat myyntiin lähiaikoina.

 

 

HJK vs Altinordu 24.10.2018 klo 19.00