Hyökkääjä Danny Hoesen avoimin mielin HJK-paitaan

Fulhamista HJK:n paitaan lainalle tullut 19-vuotias Danny Hoesen on päässyt uuteen joukkueeseensa hyvin sisään. Hyökkääjä on ehtinyt jo tutustua joukkueeseen ja harjoitella pariin otteeseen. Lauantain harjoitusten jälkeen hän oli hyvällä tuulella.
– Muut pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan, ja olen päässyt hyvin alkuun. Harjoitukset ovat tuntuneet myös hyviltä, Danny Hoesen sanoo.

Hyökkääjä Danny Hoesen (vas.) kurotta Medon heittämään puskupalloon.

Hoesen on vasta nuori pelaaja, mutta on lupaavalla uralla kohden huippua. Englantiin ja Fulhamin organisaatioon hän siirtyi vuonna 2009 Hollannin toiseksi korkeammalla sarjatasolla pelaavasta Fortuna Sittardin joukkueesta. Fulhamin reservijoukkueessa Hoesen on paukutellut maaleja kovilla tehoilla, mutta itse ykkösjoukkueessa peliaika on jäänyt puuttumaan. Arvokasta peliaikaa pääsarjatasolla hän hakee nyt HJK:sta, jota hän edustaa ainakin elokuun loppuun asti.
Päätös lähteä lainalle Suomeen ja HJK:hon tuli perusteellisen pohdinnan jälkeen. Viime kaudella TPS:ssa pelanneelta Fulham-keskikenttä Wayne Brownilta tuli arvokasta tietoa suomalaisesta jalkapallosta.
– Wayne kertoi paljon Suomesta, HJK:sta ja suomalaisesta jalkapalloilusta: hän sanoi, että suomalaisen jalkapallon taso on hyvä ja HJK on erinomainen joukkue ja olosuhteet, muun muassa stadion, ovat erinomaiset.

Pyry Kärkkäinen ja Juhani Ojala kamppailevat tilanteessa keltaliivisen Danny Hoesenin kanssa.
Itse lainasiirto HJK:hon tuli nopeasti. Se ei nuorta miestä kuitenkaan hätkähdyttänyt, vaan hän ottaa tulevan laina-ajan hyvänä haasteena vastaan.
– Ensinnäkin ymmärrän hyvin sen, että HJK on Suomen suurin joukkue ja joka vuosi yksi mestaruussuosikki: minulle tärkein henkilökohtainen tavoite on siis tehdä niin paljon maaleja, että voin auttaa HJK:ta voittamaan mestaruuden.
Veikkausliigasta Hoesen ei tiedä vielä paljoakaan. Alustava näkemys on tullut netistä ja HJK TV:n viime kauden ja tämän kauden ottelukoosteista. Alkavaa kautta hän odottaa innoissaan ja uskoo sopivansa hyvin HJK:n joukkueeseen. Jalkapallolijana Hoesen pitää vahvuuksinaan pelikäsitystä, tekniikkaa ja nopeaa oppimiskykyä.
– Olen erittäin iloinen ja tunnen olevani etuoikeutettu siitä, että HJK halusi minut. Toivon, että voin tulevalla kaudella auttaa joukkuetta maaleillani, Hoesen sanoo.