Juho Mäkelä ei murehdi välierätappiota

HJK aloitti välierän hyvin ja oli heti alussa selvästi tamperelaisia vahvempi. TamU pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan. Ensimmäinen jakso jäi kuitenkin maalittomaksi, vaikka HJK:lla olikin muutamia hyviä paikkoja.
– Aloitimme mielestäni hyvin ja ensimmäinen jakso oli meidän hallintaa. Emme kuitenkaan saaneet omista paikoistamme rakenneltua huippuvaarallisia, Juho Mäkelä sanoo.
Toisella jaksolla TamU aloitti pirteämmin ja iski johtomaalin 51. minuutilla. Epäselvän tilanteen jälkeen TamU:lle myönnettiin epäsuora vapaapotku aivan HJK-maalin edestä. Vapaapotkusta Aleksei Kangaskolkka pamautti pallon häkkiin.
TamU vetäytyi johtomaalinsa jälkeen ja antoi pallonhallinnan entistä selkeämmin HJK:lle. Paine palkittiin reilu vartti ennen päätöstä.
HJK sai rangaistuslaukauksen käsivirheen jälkeen ja Medo viimeisteli tasoituksen.
Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten finaalipaikka ratkaisiin rangaistuslaukauskisalla. TamU oli pilkuilla vahvempi ja meni maalein 3-5 sunnuntaiseen finaaliin FC Lahtea vastaan. HJK pelaa siis pronssiottelussa sunnuntaina klo 13.00 alkaen Valkeakosken Hakaa vastaan.
– Totta kai, aina haluaa voittaa, mutta turha tätä on jäädä murehtimaan, Mäkelä sanoo.
– Tässä vaiheessa talvea on oltava malttia. Tärkeintä Lahti Cupissa on että jokainen pelaaja saa peliaikaa ja kokemusta. Yhteispeli kehittyy hiljalleen, ja mielestäni olemme hyvällä tiellä. Huomenna vielä pelataan.
Mäkelä itse väänsi TamU-ottelussa nilkkansa ja joutui jättämään kentän jo ennen taukoa. Loukkaantumisestaan mies ei vielä osaa sanoa paljoa. Pronssiottelussa miestä tuskin nähdään.
– Nilkka vääntyi ihan normaalissa kaksinkamppailutilanteessa. Tuntui kyllä heti että en pysty jatkamaan, mutta tarkemmat tiedot selviävät varmaan ensi viikon alkuviikolla.
Uusi Lahti Cupin pronssiottelu pelataan huomenna klo 13.00 ja finaali klo 15.00