Kauden viimenen vierasmatsi

HJK haluaa sinetöidä sarjavoittonsa sunnuntaina Ahvenanmaalla.

Ferhan Hasani, Tim Väyrynen - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

IFK M vs HJK 
Su 1.11.2020 klo 17:30 
Maarianhamina

Koronatapausten vuoksi reilulla viikolla eteenpäin siirretty IFK Mariehamn vs HJK Helsinki pelataan sunnuntaina 1. marraskuuta Ahvenanmaalla Wiklöf Holding Arenalla kello 17:30. 

Ottelu pelataan erikoisessa tilanteessa. Veikkausliigan poikkeuksellinen koronakausi sai myös normaalista poikkeavan lopun. Monen mutkan kautta Veikkausliigan hallitus päätti eilen 29.10.2020, että kausi 2020 päättyy runkosarjaan. Viimeinen kierros pelataan keskiviikkona 4.11.2020. HJK:n vastustaja on tuolloin Bolt Arenalla kello 18:30 FC Inter.

HJK:n tilanne sarjan voittamiseksi on otollinen. Klubille riittää yksi piste kahdesta viimeisestä kamppailusta sinetöimään seuran kautta aikojen 30. mestaruuden. Viimeksi raitapaidat ottivat selkeän 3-0 paikallisvoitton HIFK:sta. HJK kasvatti näin sarjajohtonsa kolmeen pisteeseen, kun toisena oleva KuPS hävisi samaan aikaan kotonaan FC Hongalle 0-2. Kuopiolaisilla on jäljellä enää yksi peli, vieraskamppailu keskiviikkona Turun Palloseuraa vastaan. Tällä hetkellä Klubin maaliero on 17 osumaa parempi kuin kuopiolaisilla.

Veikkausliigan päätös tarkoitti samalla sitä, että IFK Mariehamnilla on vielä teoriassa pieni mahdollisuus ajautua karsijan paikalle. Tällä sijalla on tällä hetkellä Turun Palloseura viisi pistettä maarianhaminalaisia jäljessä. TPS:llä on vielä kaksi peliä jäljellä, molemmat kotona. Keskiviikon KuPS-pelin lisäksi turkulaiset kohtaavat lauantaina SJK:n.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä kauden huonoimmassa tilanteessa. Joukkueella on viiden ottelun tappioputki, ja peräkkäisiä voitottomia pelejä on peräti yhdeksän. IFK M on saalistanut täyden pistepotin viimeksi miltei kaksi kuukautta sitten kotonaan RoPSia vastaan 4-0 lukemin. Edellinen keskinäinen peli HJK:ta vastaan Bolt Arenalla elokuun lopussa päättyi Klubin 6-1 murskavoittoon. Tuolloin raitapaitojen maalintekijöinä kunnostautuivat Riskin veljekset, molemmat kahdesti, sekä David Browne ja Atom Tanaka. IFK M ainoan osuman viimeisteli Albion Ademi vapaapotkusta. 

IFK Mariehamn on tunnettu myös siitä, että seurassa on paljon HJK-taustaisia pelaajia. HJK-legendaAkseli Pelvas on toistaiseksi ollut kentällä kaikissa 20 ottelussa ja on viimeistellyt kolme maalia. Puolustaja Mikko Sumusalo on myös ollut avauskokoonpanon vakiopelaaja, ja entinen HJK Klubi 04:n mies Lassi Järvenpää on hänkin avannut keskimäärin joka toisessa kamppailussa. Uusin klubilaistaustainen hankinta on hyökkääjä Saku Ylätupa, joka siirtyi Tukholman AIK:sta Ahvenanmaalle loppukauden pituiselle lainalle kuukausi sitten. Toistaiseksi hän ei ole vielä onnistunut maalinteossa kuudessa esiintymisessään. Joukkueen ylivoimainen maalitykki on turkulaislähtöinen Albion Ademi, joka pitää 13 osumallaan Veikkausliigan maalintekijäpörssin kakkospaikkaa heti Klubin Roope Riskin jälkeen.

IFK M vs HJK sunnuntaina 1.11. kello 17:30 Maarianhaminassa. Katso suora lähetys Ruudusta »