HJK murskasi IFK Mariehamnin

Toni Koskela: ”Haluttiin lopettaa kova kuukausi tyylikkäästi ja tehtiin se.”

Katso kooste ottelusta!

HJK vs IFK M 6-1

Neljättä perättäistä voittoa tavoitellut HJK sai sunnuntaina vieraakseen Bolt Arenalle niin ikään kovassa kunnossa olleen IFK Mariehamnin. Ottelu oli kuitenkin tasaisesta näytöksestä kaukana Klubin järjestäessä todellisen ilotulituksen.

Ensimmäinen puoliaika

HJK lähti otteluun tismalleen samalla avauskokoonpanolla kuin edellisessä pelissä SJK:ta vastaan. Tolppien välissä olleelle Hugo Kedolle ottelu oli toinen perättäinen ja kolmas yhteensä.

Ottelu lähti tunnustellen käyntiin, ja peli aaltoili päästä päähän. Molemmat saivat hitaita hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta tekopaikoille ei kummassakaan päässä ollut asiaa.

Kahdeksannella minuutilla Klubi sai ottelun ensimmäisen todellisen tekopaikan jonka myötä isännät siirtyivätkin aikaiseen johtoon. Luis Murillo lähetti millintarkan noston IFK Mariehamnin puolustuslinjan taakse, jossa täysin vapaana ollut Riku Riski laukoi pallon tyylikkäästi suoraan ilmasta maaliin ohi Oskari Forsmanin.

Riku Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Riku Riski

HJK ei kuitenkaan ehtinyt nauttia johtoasemastaan kuin kaksi minuuttia. Vieraille tuli vapaapotku erinomaiseta paikasta ja vetämään asettunut Veikkausliigan maalipörssin ykkösnimi Albion Ademi laukoi pallon vastustamattomasti Kedon selän taa.

Klubi ei lamaantunut takaiskusta, vaan helsinkiläiset siirtyivät jälleen johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä. Riku Riski murtautui oikeasta laidasta ja lähetti syötön maalinedustalle Atomille. Japanilainen laukoi suoraan syötöstä ja pallo lirui Forsmanin jalkojen välistä lopulta viivan yli.

Atom Tanaka - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Atom Tanaka

Hyökkäysvoittoinen peli jatkui ja Klubi oli lähellä jo kolmatta osumaa vain reilun vartin jälkeen, mutta Forsman onnistui venymään erinomaiseen torjuntaan Riku Riskin yrityksen edessä. Heti perään Forsman torjui Nikolai Alhon vihaisen kaukolaukauksen.

Maalitalkoot jatkuivat vajaan puolen tunnin kohdalla. Väkevää ottelua pelannut Murillo murtautui keskityspaikkaan vasemmalta laidaltaan, ja IFK Mariehamnin puolustus ei onnistunut purkamaan palloa maalinedustalta. Peliväline putosi suoraan Roope Riskin ulottuville, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden kahdeksas täysosumansa.

Roope Riski - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Roope Riski

Sama mies kaunisteli lukemia vielä ennen puoliaikaa. David Browne petasi Atomille vetopaikan boksissa, ja vaikka Forsman torjui vielä ensimmäisen vedon, oli paluupallossa jälleen Roope Riski, joka iski illan toisen osumansa.

Tauolle siirryttiin HJK:n murskaavassa 4-1 johtoasemassa ja lukemat kuvastivat hyvin avausjakson tapahtumia. Aivan alkua lukuunottamatta Klubi oli selvästi kuskin paikalla, eikä vieraat saaneet vapaapotkusta syntyneen maalin lisäksi yhtään tekopaikkaa. Ahnaasti hyökänneillä isännillä sen sijaan oli maalien lisäksi tukku muitakin hyviä vetopaikkoja.

David Browne - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
David Browne

Toinen puoliaika

Toinen nelivitonen lähti huomattavasti ensimmäistä seesteisemmin käyntiin. HJK piti palloa ja IFK Mariehamn prässäsi korkealta, mutta kotijoukkueella ei ollut vaikeuksia pelinavaamisessa.

HJK haki lisäosumia aktiivisesti ja hyökkäyksiin lähdettiin nopeasti. Viimeistely ei kuitenkaan sujunut ensimmäisen puoliajan kaltaisesti, vaan ratkaisut viuhuivat yli tai Forsmanin syliin.

Reilun tunnin pelin jälkeen nähtiin Klubin ensimmäinen vaihto, kun Eetu Vertainen korvasi pirteästi esiintyneen Brownen oikealla laidalla.

Klubi hurjasteli 69. minuutilla jo 5-1 johtoon, kun Atomin antama sisäänpäin kierteinen kulmapotku kimposi tyylipuhtaasti IFK Mariehamnin puolustajasta suoraan omaan maaliin. Vain muutama minuutti myöhemmin Riku Riski kaunisteli lukemia entisestään illan toisella osumallaan, kun laiturin vasemman jalan tarkka laukaus ohitti voimattoman Forsmanin.

Välittömästi kuudennen maalin jälkeen Klubi suoritti tuplavaihdon, kun Bubacar ja Riku Riski tekivät kentällä tilaa Casper Terholle, sekä Pyry Hannolalle.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho

Ottelun loppua kohden Klubin kovin nälkä oli jo tyydytetty ja kotijoukkue rauhoitti peliä. IFK Mariehamn taisteli ja pyrki prässäämään, mutta varsinaista uhkaa ei vierasjoukkue kyennyt enää luomaan.

Murskaavat 6-1 loppulukemat olivat täysin oikeutetut. HJK dominoi kentän jokaisella osa-alueella ja erityisesti vieraiden maalinedustalla helsinkiläiset olivat täysin omaa luokkaansa Roope Riskin johdolla. Puolustuspäässä Klubi pelasi moitteitta, eikä Keto joutunut toisella puoliajalla juurikaan puuttumaan peliin.

Voiton myötä HJK vahvisti asemiaan Veikkausliigan piikkipaikalla. Ero toisena olevaan Interiin on nyt viisi pistettä.

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela oli syystäkin tyytyväinen.

– Haluttiin lopettaa kova kuukausi tyylikkäästi ja tehtiin se. Meillä on ollut kaikissa kotipeleissä paljon paikkoja. Tänään käännettiin pelin hallinta ja maalipaikat tehoiksi. Nyt levätään pari päivää ennen kuin lähdetään kauden toiselle puolikkaalle, toteaa Koskela ja kääntää katseet jo tulevaan.

Klubin Pyry Hannola oli HJK TV:n haastattelussa heti matsin jälkeen. Katso video:

Pyry Hannola HJK TV:n haastattelussa

HJK vs IFK M 6-1 (4-1)

8′ Riski Ri 1-0 
10′ Ademi 1-1 
11′ Atom 2-1 
28′ Riski Ro 3-1 
41′ Riski Ro 4-1 
69′ Okoye (om) 5-1 
73′ Riski Ri 6-1 

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo, O’Shaughnessy, Moren, Alho – Atom, Bubacar (74. Hannola), Lingman – Browne (65. Vertainen), Ro Riski, Ri Riski (74. Terho)

HJK pelaa seuraavan kerran torstaina 10.9., kun vuorossa on kauden ensimmäinen Stadin Derby Bolt Arenalla HIFK:n vieraana. Ottelu alkaa kello 18:30.

Osta lippu Stadin Derbyyn: HJK.fi/liput »