Klubille vierasvoitto Jyväskylästä

Demba Savage, Mikko Sumusalo ja Mikael Forssell iskivät maalin mieheen, kun HJK jatkoi upeaa vierassaldoaan kaatamalla JJK:n Jyväskylässä. 3-1 päättyneen tasaisen kamppailun ratkaisu nähtiin vasta viimeisen vartin aikana, kun ensin Sumusalo pääsi Forssellin esityöstä tuikkaamaan 2-1 johtomaalin ja hetkeä myöhemmin Forssell itse viimeisteli loppulukemat kulman jälkeisestä kaaoksesta. Kummatkin joukkueet olivat osuneet kerran ensimmäisellä puoliajalla. Savage vei HJK:n johtoon upealla kaukolaukauksella, JJK:n tasoituksen taas rymisteli verkon perukoille Babatunde Wusu.

Kovassa helteessä pelattu ottelu muistutti ajoittain enemmän painia kuin jalkapalloa, sillä huonossa kunnossa ollut nurmialusta pakotti joukkueet avaamaan paljon korkeilla palloilla toppareiden väliin. Ensimmäisen puoliajan alussa HJK loi muutaman hyvän tekopaikan, mutta pallo pomppi ratkaisevilla hetkillä väärään suuntaan ja laukaukset jäivät torsoiksi. Demba Savagea tämä ei estänyt. 21. minuutilla gambialainen sai pomppivan pallon keskialueella Teemu Tainiolta, ja paukautti sen suoraan ilmasta ohi JJK:n maalilla seisseen Janne Korhosen. Klubi ehti nauttia johdosta vain kymmenisen minuuttia. Korhosen pitkä avaus putosi HJK:n toppareiden taakse, jolloin kapteeni Wallén lähti maaliltaan vastaan. Hän kuitenkin arvioi väärin pallon lentoradan ja ensimmäisenä tilanteeseen ehtikin Wusu, joka puski pallon yli Wallénin ja verkon perukoille. JJK sai maalistaan uutta virtaa ja rynnisti puoliajan lopussa vahvasti kohti HJK:n maalia. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Toinen puoliaika ei juurikaan eronnut luonteeltaan ensimmäisestä. Molemmat joukkueet hakivat ahnaasti johtomaalia, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä. Puurtaminen palkittiin lopulta 77. minuutilla. Savage pelasi pallon pitkän juoksunsa päätteeksi rangaistusalueelle Forssellille. Ajauduttuaan pieneen kulmaan Forssell antoi taitavan kantapääsyötön mukaan nousseelle Sumusalolle, joka toimitti pallon takuuvarmasti maalin alanurkkaan. Hetkeä myöhemmin Forssell iski itse katkaisten lopullisesti JJK:n selkärangan. Joel Perovuon kulmapotku jäi pyörimään maalin nurkalle, josta Savage lopulta toimitti sen maalin eteen ja Forssell pääsi laukomaan pallon tyhjään maaliin.

HJK on nyt kerännyt viidestä vierasottelustaan peräti neljä voittoa ja yhden tasapelin. Se jatkaa kymmenen ottelun jälkeen sarjakärjessä 20 pisteellä. Ennen maaottelutaukoa Klubi pelaa vielä lauantaina Sonera Stadiumilla kotiottelun KuPS:ia vastaan.