Klubin katse kohti Lahtea

Veikkausliiga 2020 alkaa keskiviikkona! 

HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Poikkeuksellisen alkuvuoden vuoksi siirtynyt Veikkausliigakausi alkaa keskiviikkona vieraspelillä. HJK kohtaa FC Lahden keskiviikkona 1.7.2020 klo 18:30 Lahden stadionilla.

Vastakkain ovat tämän kauden Suomen Cupin välieräjoukkueet. HJK selvitti lauantaina tiensä loppuotteluun 3-2-vierasvoitolla FC Hakasta, FC Inter sen sijaan nöyryytti omassa välierässään sunnuntaina Kupittaalla FC Lahtea peräti 5-0.

Urheilulehden Veikkausliigan kausioppaassa FC Lahden loppusijoitukseksi arvioitiin 9. Lahtelaiset ovat silti varteenotettava vastustaja, mistä myös Suomen Cupin välieräpaikkakin kertoo. Joukkuetta valmentaa Veikkausliigadebytantti Ilir Zeneli, joka tuli seuraan täksi kaudeksi Sami Ristilän tilalle. Joukkueen ylivoimaisesti tunnetuin pelaaja on 37-vuotias A-maajoukkuekonkari Kari Arkivuo, joka palasi Suomeen viime kauden jälkeen yli vuosikymmenen ulkomaankomennukselta. Nuorista lupauksista kannattaa mainita Pyry Lampinen, jonka isä Kyösti on legendaarinen hahmo suomalaisessa urheiluelämässä.

Lahtelaisryhmässä on lisäksi aika monta pelaajaa, joilla on HJK-kytköksiä. Timi Lahti edusti Klubia Veikkausliigassa kausina 2011–13 ja oli kentällä muun muassa kuuluisassa 2-0 -voitossa Schalke 04:ää vastaan elokuussa 2011. Monet suomalaisseurat kiertänyt Vahid Hambo, 25, toppari Mikko Viitikko, 25, sekä laidalla viilettävä Jasin Assehnoun, 21, ovat kaikki vanhoja HJK:n akatemian kasvatteja.

HJK avaa kautensa luottavaisena. Suomen Cupin finaalipaikka on luonnollisesti rikkonaisen alkukauden menestysteko. Veikkausliigaan joukkue lähtee luonnollisesti vain yhdellä tavoitteella. 

HJK:n päävalmentajalla Toni Koskelalla ei ole myöskään suuria loukkaantumismurheita.

– Kiva, että sarja vihdoin alkaa. Meillä on pieni etu, kun FC Lahti joutui pelaamaan oman Suomen Cupin välieränsä päivää myöhemmin kuin me. Täytyy luonnollisesti hyödyntää tämä. Muuten pidän FC Lahtea mielenkiintoisena joukkueena. Joukkue prässää ylhäältä ja on maallikkotermein aktiivinen. Heillä on lisäksi hyökkäyspäässä vaarallisia pelaajia, kuten Assehnoun, Hambo ja Dimitry Imbongo.

– Oman joukkueen tilanne on kaikin puolin hyvä. Tällä viikolla kaikki pelaajamme ovat käytännössä harjoitusvahvuudessa. Hyvien ottelutulosten myötä tunnelma ryhmässä on luonnollisesti hyvä. Meillä on ollut Suomen Cupissa vieraspelien putki, joka jatkuu nyt myös Veikkausliigassa. Vierasmatkoihin liittyy poikkeustilanteen vuoksi edelleen erityisjärjestelyjä. Pelaajilla on maskit päällä ja he istuvat kaksikerroksisessa bussissa tarkkaan mietityn istumajärjestyksen mukaisesti, Koskela kertoo.

FC Lahti vs HJK
1.7.2020 klo 18:30
Lahden Stadion

Katso suora lähetys Ruudusta »