Klubin taustatiimi vahvistuu

HJK:n edustusjoukkueen taustatiimi vahvistuu, kun EPSin valmennuspäällikkö Boris Wistuba siirtyy Klubin taustatiimiin vuoden alusta. Wistuba on pitkän linjan jalkapallo-osaaja, joka toimi Mika Lehkosuon valmennustiimissä myös Hongassa. Wistuban vastuulla on joukkueen huoltajan tehtävät ja hän jatkaa myös yhteyshenklönä HJK:n ja EPSin välisessä yhteistyössä sekä EPSin valmennuksen neuvonantajana. Wistuba aloittaa uudessa tehtävässään 1. tammikuuta.

– On hienoa päästä mukaan Suomen ykkösseuran Klubin organisaatioon. Henkilökohtaisesti on myös jännitävää palata takaisin Banan tiimiin. Odotan innolla, mitä kaikkea uutta voin yhteistyöstä saada sekä millaisen panoksen voin tiimiin tuoda, Wistuba kertoo.

Boris Wistuba
Boris Wistuba

Klubi 04:n valmentajat kaudella 2019 ovat Mikko Mannila ja Mika Väyrynen. Mannila ja Väyrynen ovat onnistuneet erittäin nuorten pelaajien tuomisessa vaativaan miesten jalkapalloon, mikä tarjoaa jatkossa entistä paremman sillan omien junioreiden esiinmarssille edustusjoukkueeseen asti.

Fyysisen puolen valmennusta sekä edustusjoukkueen että Klubi 04:n pelaajien osalta hoitaa Anton Matinlauri ja fysioterapeuttina toimii Toni Taipale. Yhteistyötä SHA:n kanssa kasvatetaan. Ekkono-valmentaja Pol Deulonder keskittyy nuorten pelaajien pelipaikkakohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Lisäksi hän tukee valmennuskaksikkoa arjen valmennustyössä.

– Joukkue tulee olemaan nuori ja nälkäinen kehittymään. Sama nälkä kehittymiseen on myös valmennustiimissä, jonka tavoitteena on auttaa pelaajia ymmärtämään vielä paremmin jalkapallon lainalaisuuksia. Haluamme koko tiiminä näyttää intohimoa tekemistämme kohtaan ja nostaa sitä sille tasolle, mitä kansainvälisestikin vaaditaan. Mielenkiintoisia pelaajia nousee jälleen joukkueeseen U17-joukkueesta aloittamaan uraansa miesten sarjoissa, Mikko Mannila kertoo.

Mikko Mannila ja MIka Väyrynen
Mika Väyrynen ja Mikko Mannila

Nuorisopelaajien osalta sopimustilanne on erinomainen, kun nyt loppu vuodesta peräti 19 HJK:n lupaavaa junioria on kirjoittanut pitkän sopimuksen seuran kanssa. Erityisesti jalkapallojohtaja Erkki Vallan ja talenttivalmentajien Jarkko Jokirannan ja Aleksi Lallin panos ja rooli on ollut vahva nuorten pelaajien henkilökohtaisen valmennuksen ja kehityksen ohjaamisessa.

– Klubi 04 on HJK:n akatemiapolun tärkein joukkue. Nuorten sopimuspelaajien iso määrä sekä suurelta osin sama valmennustiimi ovat tärkeitä jatkuvuuden turvaamiseksi. Seuran tavoitteena on tarjota kansainvälisesti kilpailukykyinen päivittäisvalmennus HJK:n lahjakkaimmille pelaajille. Seuran tekemät lisäpanostukset kaudelle 2019 korostavat tätä asiaa, kehitys- ja valmennusjohtaja Miika Takkula toteaa.

– Menneestä kaudesta on tehty analyysi ja johtopäätökset sekä näiden pohjalta laadittu toimenpiteet tulevaa kautta silmällä pitäen. Joukkue on koostumukseltaan nuori niin kuin aiempinakin vuosina. Mukana pelaajistossa on toistakymmentä nuorten maajoukkuepelaajaa, joiden rinnalle haetaan vielä muutamaa kokeneempaa pelimiestä, Takkula jatkaa.