KOMIA: ”Uudistuneelta joukkueelta tähän mennessä sisukkain esitys”

Örebro oli ensimmäisellä jaksolla hieman hallitsevampi ja piti myös palloa HJK:ta enemmän. Helsinkiläiset sen sijaan sortuivat liian passiiviseen pallolliseen peliin: tilanteita ei maltettu rakentaa kunnolla, vaan palloa yritettiin siirrellä liian suoraviivaisesti ja malttamattomana.

Ruotsalaiset saivat palkintonsa ensimmäisen jakson lopulla kun HJK:n epäonnistuneen pelinavauksen jälkeen Örebro pääsi vastahyökkäykseen. Ruotsalaisryhmä murtautui tilanteessa muutaman askeleen jälkeen jääneen Klubi-puolustuksen keskustasta läpi ja lopulta kärki Peter Samuelsson upotti pallon ohi Ville Wallénin.

– Ensimmäinen jakso ei ollut tyydyttävää peliä meiltä. Örebro oli vahvempi. Maali jäi hieman harmittamaan, sillä se lähti meidän ihan omasta virheestä pelinavauksessa, kertoo päävalmentaja Antti Muurinen.

Tauolla valmennusjohto painotti malttia pelinrakenteluun. Mikäli HJK halusi päästä peliin mukaan, oli palloa pidettävä ja siirreltävä huolellisemmin ja lyhyemmillä syötöillä.

Neuvot tepsivät, sillä toisella jaksolla HJK oli heti alusta saakka hallitsevampi. Nyt oli Örebron pelirytmin vuoro mennä sekaisin, kun HJK piti ja pyöritti palloa.


Päävalmentajalta lähtevät kehut keskikentän moottoreille.

– Rasmus Schüller (oikealla kuvassa) ja Joel Perovuo on nostettava esiin päivän pelistä, varsinkin toisen jakson esityksen perusteella. Ja erityisesti Schüllerin kohdalla on pakko ihmetellä, että niitä harhasyöttöjä ei vain kertakaikkiaan tule.


Jos Örebro kuittasi oman palkkionsa ensimmäisen jakson painostuksestaan, oli toisella jaksolla HJK:n vuoro saada tulosta aikaiseksi. Maaleja saatin kuitenkin odotella vasta ottelun loppuun.

Pelikello näytti 89 minuuttia kun Joel Perovuo pääsi tälläämään kaukolaukauksella HJK:lle tasoituksen. Ja vain minuutti tästä ja toppari Mathias Lindström pääsi puskemaan pallon Örebron verkkoon sivuvapaapotkun jälkeen.

Pian HJK:n maalien jälkeen kuului loppuvihellys.

– Olen erittäin tyytyväinen toisen jakson esitykseen. Uusi joukkue näytti osaamisensa ja henkiset kykynsä. Tämä oli uudistuneelta joukkueelta selkeästi tähän mennessä sisukkain esitys.

HJK harjoittelee perjantaina ja kohtaa vielä lauantaina toisen Allsvenskanjoukkueen, kun se pääsee mittaamaan tasonsa Djurgårdenia vastaan. Tuo ottelu alkaa klo 14.00.

Örebro-HJK 1-2 (1-0)
38’ Samuelsson
89’ Perovuo
90’ Lindström