Kuukauden kentälliseen valittu Rafinha odottaa suurta ottelua

HJK-puolustaja Rafinha näkee vastustaja Interin yhtenä HJK:n pahimmista haastajista tällä kaudella. Vaikka sarjakärjessä ero Interiin on seitsemän pistettä, uskoo puolustaja että peli tulee olemaan tasaista vääntöä.
– Inter on hyvin samankaltainen joukkue kuin me. He ovat olleet pitkään yhdessä ja haluavat pelata palloa maassa ja syötellen. Heillä on hyvin samankaltainen peliajatus kuin meillä, Rafinha miettii.
– Minun papereissani Inter on ehdottomasti yksi pahimmista vastustajistamme tällä kaudella.
Inter on tosin pelannnut ailahtelevammin kuin puolustava mestari. Turun paikalliskamppailu kesäkuun puolivälissä päättyi TPS:n voittoon, mutta heti seuraavassa ottelussaan Inter palasi voittojen tielle. Uusi lievä särö tuli kun joukkue jäi tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-4 -tasapeliin Kuopiossa. Viime ottelustaan turkulaiset nappasivat tärkeän 2-3 -voiton vieraskentällä Espoossa.
Paljon on panoksena, mutta Rafi muistuttaa että kausi ei ole vielä edes puolivälissä.
– En usko, että sinänsä mestaruuskamppailun kannalta tässä ottelussa vielä ratkeaa mitään, mutta Inter-ottelun merkitys on suuri henkisellä puolella. He haluavat saada aloitettua kirin kärkeen, meille taas kärkipaikan puolustaminen juuri nyt europelien kynnyksellä on erittäin tärkeää.
– Henkisesti yksi kauden loppupuoliskon tärkeimmistä peleistä pelataan perjantaina Sonera Stadiumilla, ehdottomasti.
HJK painelee komeassa kahdeksan ottelun voittoputkessa. Juuri tällaisessa voittoputkessa pysyminen saattaa merkitä paljon loppukautta ajatellen. Kaksi edellistä ottelua vieraissa eivät pelillisesti ole olleet parasta HJK:ta.
– Mutta Interiä vastaan tilanne on monella tapaa erilainen kuin MYPA:aa tai KuPS:aa vastaan. Inter pelaa samalla tavalla kuin me ja haluavat ehdottomasti voittaa meidät omilla aseillaan. Heille voittaminen omalla pelillä on tärkeää.
Kotikenttä etu on HJK:n yksi aseista. Varsinkin mikäli Klubi-fanit päättävät saapua Soneralle antamaan oman panoksensa joukkueen pelaamiseen.
– Faneilla ja kotiyleisöllä on ehdottomasti iso rooli tässä. TPS-ottelussa emme olisi pystyneet niin hyvään suoritukseen ellei yleisö olisi ollut niin vahvasti pelissä mukana. Juuri tällaisissa otteluissa pelaajat toivovat yleisön aktiivisuutta, sitä että he osaltaan tekevät näistä tapahtumista suuria.
HJK-Inter
Pe 8.7. klo 18.30
Sonera Stadiumilla