Lehkosuo tunteikkaana paluusta Klubiin

HJK:n uudeksi päävalmentajaksi valittu Mika Lehkosuo oli tunteellinen kiertäessään päälleen Klubin sinivalkoisin värein varustetun kaulahuivin tiistaiaamuna. 189 ottelun verran Klubin paidassa Veikkausliigaa pelannut “Bana” otti ensiaskeleensa HJK:n paidassa jo 6-vuotiaana.
  • Tottakai se merkitsee paljon. 6-vuotiaana liityin HJK:n Puotinharjun kaupunginosajoukkueeseen ja 32-vuotiaana lopetin urani polvivamman takia HJK:n paidassa. Silloinkin jäin vielä aluksi töihin Klubin organisaatioon. Isobroidini pelasi Klubissa ja isäni valmensi joukkuettani juniorina. Minulla on pitkä, pitkä historia HJK:ssa. Luonnollisesti tämä on tunteellinen hetki, muisteli Lehkosuo.

Lehkosuo joutuu nopeasti tosipaikan eteen. “Bana” ehtii vetää yhdet harjoitukset joukkueen kanssa, keskiviikkona odottaa jo Suomen Cupin puolivälierä ja FC Haka. Räväkkä alku ei huolestuta uutta valmentajaa.

  • Olen erittäin innostunut. Olen ehtinyt lataamaan akkuja muutaman kuukauden ajan ja nyt edessä ovat uudenlaiset haasteet. Huominen peli tulee tietenkin hyvin nopeasti. Ehdin kuitenkin vetää yhdet harjoitukset ja käydä asioita vähän läpi pelaajien kanssa. Tälläistä elämä on, varsinkin tässä ammatissa.

Muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä, mutta Lehkosuolla on selvä ajatus siitä miten haluaa HJK:n pelaavan.

  • Olen ehtinyt jo miettimään asioita hyvin pitkälle, ja tiedän tottakai jo minkälaisia pelaajia HJK:lla on joukkueessaan. Minulla on hyvin selkeä kuva siitä miten haluan meidän pelaavan, mutta Roomaakaan ei rakennettu päivässä. Juttelen vielä pelaajien ja muun valmennuksen kanssa pelistä, rakennamme yhdessä kuvan huomisesta.

Lehkosuo on kuitenkin hyvin määrätietoinen tavoitteessaan tuoda oma näkemyksensä mahdollisimman pian myös kentälle.

  • Suuressa kuvassa meidän pitää löytää nopeasti asiat, jotka ovat toimineet HJK:n pelaamisessa ja miettiä tapa pitää niistä kiinni. Haluan tuoda kuitenkin jo samalla kaikkeen tekemiseemme sen pelitavan ja toimintakulttuurin, johon minä uskon.