Liigacup jatkuu paikalliskamppailulla

Liigacupin ottelut jatkuvat keskiviikkona, kun HJK kohtaa vieraskentällä paikallisvastustaja FC Hongan. Molemmat joukkueet kaatoivat RoPS:n ensimmäisessä ottelussaan, joten pelissä on pääkaupunkiseudun herruuden lisäksi lohkon piikkipaikka. Edessä on kauden ensimmäinen kohtaaminen viime kaudella huikean taistelun mestaruudesta käyneiden joukkueiden kesken. Edellisvuoden kamppailut eivät jättäneet ketään kylmäksi, ja hurja vääntö on luvassa myös keskiviikkona vaikka kauden alkuun onkin vielä matkaa. HJK:n päävalmentaja Sixten Boström odottaa Hongan tarjoamaa haastetta mielenkiinnolla.

  • Meillä oli vuodenaikaan nähden hyvä peli RoPS:ia vastaan ja nyt päästään jatkamaan siitä. Honkaa vastaan on aina mielenkiintoista pelata, varmasti puolin ja toisin. Pelissä tulee olemaan hyvä lataus, jokainen kentälle menijä laittaa itsensä likoon.

HJK:n harjoitusvahvuudessa on alkuviikon pyörinyt mukana kaksi testimiestä. Italialaismaalivahti Paolo Tornaghi ja jo toisessa testissään HJK:ssa oleva norjalaiskärki Christian Tveit ovat molemmat mukana myös keskiviikon miehistössä. Kaksikko on ollut mukana kolmissa harjoituksissa ja nyt edessä on toisenlainen testi.

  • Odottavalla kannalla ollaan, mielenkiintoista nähdä miten kaksikko pärjää huomenna. Christian teki kolme maalia viimeksi (harjoitusottelussa FC Jurmalaa vastaan), nyt vastus on astetta kovempi. Tämän toisen testijakson ajatus onkin, että haluamme nähdä hänet vähän kovempitasoisessa pelissä. Se helpottaa pelaajan arvioimista. Paololla on tietenkin kolme harjoitusta takana ja peli on aina vähän eri asia. Sen jälkeen tiedämme enemmän, totesi Boström.

Muitakin muutoksia RoPS-ottelun avanneeseen miehistöön tulee, erityisesti puolustuspäähän. Keskiviikon kamppailusta ovat poissa ainakin laitapuolustaja Sebastian Sorsa sekä pienen kolhun vuoksi kevyemmin viime päivinä harjoitellut Teemu Tainio. Edessä onkin pieni puolustuslinjan remontti.

  • Joudutaan vähän rukkaamaan sitä. Jotkut nuoret varmasti saavat mahdollisuuden, ilmoitti Boström.

FC Honka – HJK potkaistaan käyntiin Espoon Ratiopharm Arenalla 15.00.