Liigacupin lohkovaihe pakettiin Rovaniemellä
Liigacupin lohkovaihe saadaan päätökseen perjantaina, kun HJK matkustaa Rovaniemelle kohtaamaan RoPS:n. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Talin hallissa päättyi Klubin 2-0 -voittoon Sebastian Sorsan ja Nikolai Alhon maalatessa, mutta nuori rovaniemeläisryhmä teki silloinkin ottelun vaikeaksi. HJK on jo varmistanut paikkansa Liigacupin puolivälierissä, vain vastustaja on enää hämärän peitossa. Ottamalla perjantaina voiton Klubi varmistaisi lohkovoiton ja pääsisi aloittamaan jatkopelit kotikentällä. Perjantain ottelu päästään keväisten sääolosuhteiden siivittämänä todennäköisesti pelaamaan Rovaniemen Keskuskentällä, ulkona. HJK valmistautui otteluun vetämällä torstaiaamuna itsekin kevään ensimmäiset ulkoharjoitukset.

– He ovat laittaneet lämmöt päälle ja kolanneet lumet pois. Toivottavasti pääsemme pelaamaan kauden ensimmäisen pelin ulkona. Se olisi urheilullisesti paras ratkaisu. Tulee varmasti sellainen tyypillinen RoPS-peli, kiihkeä. Se ensimmäinen kohtaaminen täällä oli vauhdikkain peli, joka meillä tähän asti on ollut, totesi päävalmentaja Sixten Boström.

HJK:n kokoonpanossa on perjantaina uusi nimi, kun kolmivuotisen sopimuksen allekirjoittanut ghanalaispuolustaja Gideon Baah matkustaa mukaan tekemään debyyttiään Klubin paidassa. Puolustuslinja lähestyy Baahin ryhmään liittymisen jälkeen lopullista muotoaan.

– Perjantaina puolustuslinjassa alkaa olemaan niitä miehiä, jotka siellä myös kauden aikana tulevat pelaamaan. Se auttaa meitä työstämään puolustuspeliin liittyviä asioita. Tässä vaiheessa harjoittelemme vielä aika paljon joukkueen yhteisiä asioita kentällä, mutta pikkuhiljaa pääsemme keskittymään yhä enemmän yksityiskohtiin, kertoi Boström.

Honka-ottelun väliin jättäneistä Sebastian Sorsa palaa kokoonpanoon perjantaina. Loukkaantumiset ja flunssa pudottavat kuitenkin edelleen pois monta joukkueen avainpelaajaa. Helsinkiin jäävät ainakin Veli Lampi, Teemu Tainio, Markus Heikkinen, Rasmus Schüller ja Demba Savage. Sen sijaan alkuvuoden ottelut väliin loukkaantumisen vuoksi jättänyt Emerik Grönroos on kunnossa ja matkustaa mukaan Rovaniemelle.

– Juuri sanoin Emelle (Grönroos), että olen puolitoista vuotta valmentanut tätä joukkuetta eikä se ole sinä aikana vielä pelannut minuuttiakaan meidän paidassa. Aina on tullut joku este. Toivottavasti nyt olisi senkin aika, sanoi Boström.

RoPS – HJK perjantaina 28.2. kello 18.00 alkaen Rovaniemen Keskuskentällä (olosuhteiden salliessa).