Miika Takkula jättää HJK:n urheilujohtajan tehtävät

Takkula työskenteli Klubissa eri rooleissa 15 vuoden ajan.

Miika Takkula, HJK:n urheilujohtaja

Kesästä 2019 HJK:n urheilujohtajana toiminut Miika Takkula jättää tehtävänsä. Takkula siirtyy loppusyksyn aikana uuteen työhön Ilveksen organisaatioon.

Takkula palveli Klubia moninaisissa rooleissa vuodesta 2008 asti. Hänen toimiessaan Veikkausliigajoukkueen urheilujohtajana seura voitti kolme Suomen mestaruutta ja eteni kahdesti europelien lohkovaiheeseen. 

– Olen kiitollinen siitä, että sain kasvaa ja kehittyä Suomen parhaassa urheiluorganisaatiossa yhteensä 15 vuotta osaavien ihmisten sekä monipuolisten työtehtävien parissa. Viimeiset neljä vuotta on ollut myös kunnia johtaa itselleni rakkaan seuran urheilutoimintaa.

– Näihin vuosiin on mahtunut paljon tinkimätöntä työtä, uteliaisuutta, virheitä ja vastoinkäymisiä sekä intohimoa kehittää seuran toimintaa kaikilla tasoilla. Eniten jään kaipaamaan mahtavia työkavereita. Nämä kyvykkäät ihmiset mahdollistavat seuralle hienon tulevaisuuden myös jatkossa, ja toivottavasti seura pitää heistä kiinni, Takkula toteaa.

– Nyt on hyvä hetki hypätä uusiin haasteisiin siinäkin mielessä, että HJK:n urheilullinen tilanne on hyvä: Veikkausliigajoukkueen sekä HJK Klubi 04:n asetelmat loppukauteen ovat erinomaiset. Tulossa on hieno syksy, ja kaikki päätavoitteet ovat joukkueilla omissa käsissä. Toivotan koko organisaatiolle isosti tsemppiä loppukauden taistoihin!

Miika Takkulan työt Klubissa alkoivat iltapäiväkerhojen ja jalkapallokoulujen ohjaajana vuonna 2008.

Takkulan johdolla seuran pelaajakehitysarkea on jatkuvasti haastettu vastaamaan kansainvälisesti kilpailukykyistä toimintaympäristöä. Merkittävimmiksi pysyviksi muutoksiksi Takkula listaa seuran akatemiajoukkueiden omavaraisuusasteen merkittävän nousun, tyttöjen ja poikien kilpatoiminnan onnistuneen keskittämisen yhteisen pelaajakehitysohjelman alle sekä nuorten maajoukkuepelaajien määrän merkittävän kasvun.

HJK julkaisee uuden urheilujohtajan syyskuussa.

– Miika on onnistunut erinomaisella työllään tuomaan Klubin koko seurayhteisön urheilutoimintaan merkittävän muutoksen sekä loistavat tulokset ja tulevaisuuden prosessit. Miika on kansainvälisen tason urheilujohtaja, jonka kanssa työskentely on ollut etuoikeus ja kaikin tavoin unohtumaton menestystarina, toteaa HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

HJK kiittää Miikaa seuran eteen tehdystä pitkästä ja laadukkaasta työstä ja toivottaa tsemppiä uusiin haasteisiin!

Miika Takkula, Arttu Hoskonen - HJK Helsinki. Photo: © HJK TV
Urheilujohtajana Takkula teki valtavan määrän pelaajasopimuksia. Tässä ollaan Boltin aitiossa peukut pystyssä Klubiin kaudeksi 2022 tulleen Arttu Hoskosen kanssa.
Klubin avainpelaajiin kuuluvan Matti Peltolan Takkula tapasi ensimmäisen kerran jo HJK:n iltapäiväkerhossa. Takkula oli ohjaaja, Masa esikoululainen.