Muurinen: ”Vapautuneesti matkaan”

Matkustuspäivä tosin osuu pahaan väliin, sillä Helsinki-Vantaan lentokentän lennonjohto on uhannut pistelakolla tiistaiaamuna.

Muilta osin HJK lähtee matkaan hyvillä mielin, vakuuttaa päävalmentaja Antti Muurinen.
– Lauantain liigavoitto nosti jätkien mielialaa selvästi. Treeneissä oli tänään hyvä vauhti päällä ja uskon, että olemme valmiita suuntaamaan vaikeaan vieraspeliin, Muurinen sanoo.
Vaikean pelistä tekee erityisesti se, että ensimmäisen osaottelun jälkeen HJK on yhteismaalitilanteessa 1-2 -tappiolla. Varsinkin kaksi vierasmaalia painavat kroatialaisten kupissa paljon.
– Meille tilanne ei todellakaan ole helppo mutta ei myöskään mahdoton. Uskoa pitää olla. Yllätysmahdollisuus on aina olemassa.

Mikäli kaikki sujuu alkuperäisten suunnitelmien mukaan, saapuu HJK Kroatian pääkaupunkiin iltapäivästä tiistaina ja vetää valmistautumisharjoitukset Stadion Maksimirilla saman iltana.

Viilenevä Helsinki vaihtuu edelleen helleaallossa käpristelevään Zagrebiin. Tiistaille pääkaupunkiin on luvattu puolipilvistä 25 asteen hellettä. Keskiviikkona päästään pykälää kuumemmaksi, kun luvassa on pilvetöntä lähes 30 asteen hellettä.

Ottelu onneksi alkaa keskiviikkona vasta illalla 20.45 paikallista aikaa (21.45 Suomen aikaa). Lisälämpöä saattaa kuitenkin tulla katsomoiden suunnasta, sillä Dinamo Zagreb jatkaa pääsylippujen hintojen osalta edellisen, bakulaista Nefchiä vastaan pelatun Mestareiden liigan ottelun linjalla. Pääsyliput Maksimirin pääkatsomoon maksavat 10 kunaa eli 1,3 euroa. Muihin katsomoihin pääsee vieläkin halvemmalla, 1 kunalla eli noin 15 sentillä.

Mikäli Dinamo saa katsomot täyteen, ei HJK:n tilanne ainakaan helpotu. Muurinen kuitenkin muistuttaa, että Suomen mestarille takaa-ajoasema antaa ainakin yhden edun.

– Mitään hävittävää ei meillä ainakaan ole. Se on pääajatus, jolla suuntaamme matkaan.