Otteluennakko: FC Inter-HJK 29.6.

HJK ei montaa päivää Tampereen reissunsa jälkeen ehdi lepäämään ennen uutta vierasmatkaa. Perjantaina 1-1 tasapelin Ilveksen vieraana täpötäydellä Tammelan stadionilla pelannut Klubi nimittäin kohtaa Turun Veritas-stadionilla FC Interin jo maanantai-iltana. Lepopäiviä puolustavalle Suomen mestarille jää vain kaksi.
 
Ilves-ottelun pettymyksen jälkeen sinivalkoisten on saatava pelinsä kuntoon nopealla tahdilla, sillä Inter on yksi Veikkausliigan vaarallisimpia kotijoukkueita.  Seitsemästä kotipelistään turkulaiset ovat voittaneet viisi ja pelanneet kaksi kertaa tasan, joten kotona Inter ei ole kärsinyt vielä ainuttakaan tappiota.
 
Klubin reissupelien tilasto on selkeästi helsinkiläisten hurjaa kotitilastoa heikompi. Seitsemästä vieraspelistä on koossa vasta kaksi voittoa. Tappioitakaan ei ole tullut kuin KuPSille, mutta tasapeliin Klubi on jämähtänyt jo neljä kertaa. RoPSin ja SJK:n hönkiessä HJK:n niskaan sarjataulukossa rästipeleineen, on sinivalkoisten alettava viettämään kolmen pisteen iltoja myös vieraskentillä.
 
Hieman heikomman jakson jälkeen turkulaiset ovat päässeet jälleen hyvään vireeseen. Ennen HJK-koitosta alla on kolme hyvää ottelua. Kahdesta viimeisestä kotipelistä Interillä on taskussaan selkeät voitot KTP:stä ja HIFK:sta ja sen päälle turkulaiset kävivät ryöstämässä tasapelipisteen hurjavireisen RoPSin kotikentältä.
 
Klubin kone näytti jo lähtevän käyntiin oikein toden teolla, kun helsinkiläiset kaatoivat peräkkäisissä peleissä SJK:n 3-1 ja FF Jaron 4-0. Vierasottelussa Ilvestä vastaan Klubin peli oli tukkoista varsinkin toisella jaksolla, kun hurmioitunut Ilves löi painetta täyden kotiyleisönsä edessä.
 
-Totta kai Ilvestä vastaan tasapeli oli pettymys, sillä me lähdemme voittamaan jokaista otteluamme. Puolustuksemme oli liian levällään ja hyökkäyssuuntaan emme saaneet tarpeeksi pitkiä hyökkäyksiä, emmekä päässeet ratkaisemaan peliä johtoasemassa. Otetaan muutamat oppimamme asiat mukaan ja lähdetään parantamaan peliämme Turkuun, analysoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.
 
Inter-HJK –ottelu on turkulaisille merkittävä tapahtuma Suomen mestarin vierailun lisäksi myös siksi, että sinimustien ykköstähti Mika Ojala pelaa viimeisen ottelunsa Interin paidassa. Saksaan siirtyvä Ojala on ollut tällä kaudella totutun tärkeä palanen turkulaisten peliä vaarallisten erikoistilanteidensa ja peliälynsä myötä.
 
-Inter on pelannut hyvin ja on erittäin vaarallinen vastustaja, etenkin kotonaan. He ovat tehneet paljon maaleja ja meidän puolustamisemme on parannuttava selvästi, jotta pystymme pitämään oman maalimme puhtaana. Yksi iso asia Interiä vastaan puolustaessa on tietenkin Ojalan kurissa pitäminen, hän on heidän yksi vaarallisimmista pelaajista, Lehkosuo miettii.
 
Klubin kotipelien hyvän vireen siirtämiseen myös vieraskentälle ei ”Bana” Lehkosuon mukaan taikatemppuja ole, vaan jokaiseen otteluun valmistaudutaan samalla tavalla.
 
-Tasaisuutta me tarvitsemme lisää. Pelaamisen taso on heitellyt liikaa pelien välissä ja myös pelien sisällä. Jokaiseen otteluun valmistaudutaan aina huolellisesti ja niin tehdään myös maanantaina Interiä vastaan, Lehkosuo painottaa.
 
Klubin riveistä on Inter-ottelussa sivussa reisivammasta kärsivän Nikolai Alhon lisäksi varmuudella vain alaraajavamman vuoksi sivussa oleva Formose Mendy. Kuumeilun vuoksi Ilves-ottelun huilannut Valtteri Moren on näillä näkymin mukana kokoonpanossa, kuten myös Ilvestä vastaan sivussa ollut Veli Lampi.
 
FC Inter-HJK maanantaina 29.6. kello 18.30 Turun Veritas Stadionilla. IS Extra näyttää ottelun suorana lähetyksenä kello 18.20 alkaen.