Otteluennakko: FC Lahti Akatemia-Klubi 04 8.6.

Klubi 04 metsästää maanantai-iltana Kakkosen itäisen lohkon kärkipaikkaa, kun se kohtaa Lahdessa pelattavassa vierasottelussa FC Lahti Akatemian.
 
Lohkonsa kakkospaikkaa hallussa pitävä 04 on kaksi pistettä sarjakärki Kultsua perässä, joten voitolla Lahdesta helsinkiläiset siirtyisivät lohkon piikkipaikalle. FC Lahti Akatemia puolestaan on lohkossa kuudentena, kun kuudesta pelistä matkaan on tarttunut seitsemän pistettä. Klubi 04:n pistepussi on karttunut kuudessa ottelussa yhteensä 13 pisteen verran.
 
04 kärsi edellisessä ottelussaan kirvelevän kotitappion porvoolaiselle FC Futuralle. Ottelun selkeästä hallinnasta huolimatta helsinkiläiset eivät saaneet palloa maaliin ja vierasjoukkueen yksi onnistuminen riitti varmistamaan Klubi 04:lle kauden ensimmäisen tappion. Tappio katkaisi myös helsinkiläisten neljän ottelun voittoputken.
 
Kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa Klubi 04:n puolustus on toiminut hyvin. Omissa on soinut vasta kaksi kertaa, ja nollapeli on pystytty pitämään jo neljässä ottelussa. Suuren pallonhallinnan kautta tilanteita ei ole 04:n maalilla kovinkaan paljoa nähty ja vähätkin tilanteet on pystytty puolustamaan hyvin.
 
FC Lahti Akatemiaa vastaan Klubi 04 lähtee hyvin levänneenä, sillä edellisestä ottelusta on aikaa jo puolitoista viikkoa.
 
FC Lahti Akatemia on samalla idealla toimiva joukkue, kuin Klubi 04, vaikka heillä on tosin myös muutama paljonkin liigakokemusta omaavaa pelaajaa, kuten Riku Heini. Lahtelaiset ovat hieman yllättäen hävinneet kolme viimeistä otteluaan, joten 04 saa maanantaina vastaansa erittäin voitonnälkäisen joukkueen.
 
-Lähdemme tähän kahden ottelun viikkoon hyvin harjoitelleena ja levänneinä. Lähes kaikki pelaajamme ovat pelikunnossa. Lahtea vastaan pelaamme pitkästä aikaa vierasottelun. Maanantaina on erilainen, todennäköisesti ei niin nopea alusta ja selkeästi pienempi kenttä kuin Sonera Stadiumilla. Se on seikka, johon pitää sopeutua, miettii Klubi 04:n päävalmentaja Toni Koskela.
 
Klubi 04:n kokoonpanosta on maanantaina sivussa kolme kenttäpelaajaa ja jalkaansa kuntouttava maalivahti Matias Sauramaa. Aapo Halme on edelleen sivussa Kiffen-pelissä saamansa tällin vuoksi, mutta on jo pari kertaa harjoitellut. Lisäksi Ilmari Ylösellä on niskavaiva ja Joel Koivurinta on ollut kipeä ja missaa Lahti-ottelun sen vuoksi.

-Me lähdemme parantamaan Futura-pelistä, joka oli hyvä opetus siitä, että paikoista pitää tehdä maaleja. Vaikka hallitsisimme täysin peliä ja pallo on pääosin vastustajan kenttäpuoliskolla, niin omassa päässä on pakko keskittyä jokaiseen tilanteeseen sataprosenttisesti, jotta ei anneta vastustajalle ilmaisia maaleja, Koskela painottaa.
FC Lahti Akatemia-Klubi 04 maanantaina 8.6. kello 18.30 Lahden Mukkulan tekonurmella.