Otteluennakko: HJK-FF Jaro 22.6.

HJK kohtaa heti juhannuksen jälkeisessä maanantai-illan Veikkausliigaottelussa pietarsaarelaisen FF Jaron. Maanantainen ottelu on joukkueiden toinen tällä kaudella Sonera Stadiumilla pelattava ottelu.
 
Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Sonera Stadiumilla päättyi lopulta Klubin selvään 3-0 voittoon. Jarolle HJK on ollut viimeisten vuosien aikana äärimmäisen hankala vastus, eikä maanantainkaan ottelusta ole luvassa pietarsaarelaisille helppoa koitosta.
 
Jaron valmentaja Alexei Eremenko totesi toukokuussa pelatun edellisen kohtaamisen jälkeen Jaron olleen HJK:ta jäljessä nopeudessa, ajattelun laadussa ja liikkeessä. Mikäli pietarsaarelaiset aikovat tosissaan haastaa Klubin vieraskentällä, on heidän onnistuttava pelin jokaisella osa-alueella paremmin kuin toukokuun ottelussa.
 
Edellisen kerran Jaro on poistunut Soneralta kolmen pisteen kera kaudella 2008, minkä jälkeen Klubi on napannut pietarsaarelaisista Veikkausliigassa jo kahdeksan voittoa. Edellisen kerran Jaro on napannut Klubilta täydet pisteet Pietarsaaressa kaudella 2011.
 
 -Jaro tuskin tekee suuria taktisia muutoksia pelaamiseensa. Jos he saavat heille ominaisen syöttörallin käyntiin keskikentällä, on meillä kova työ juosta pallon perässä ja puolustaa. Meidän täytyy saada tarpeeksi pelaajia pallon lähelle ja päästä sitä kautta pallonriistoihin ja vastahyökkäyksiin, joissa viimeksi onnistuimme hyvin. Vaikka voitimme heidät 3-0 edellisellä kerralla, eivät numerot kerro koko totuutta, sillä ottelu ei missään nimessä ollut niin helppo kuin tulos antaa ymmärtää, HJK:n päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuo miettii.
 
Yksi Jaron suurimpia vahvuuksia tällä kaudella on ollut erikoistilannepelaaminen. Vastustajan verkko on heilunut tappavaan tahtiin ja omissa pallot on pääsääntöisesti onnistuttu siivoamaan pois oman maalin suulta. Tämä seikka ei ole Lehkosuon joukoiltakaan jäänyt huomaamatta.
 
-Erikoistilanteiden kanssa meidän täytyy olla todella tarkkana. He ovat tehneet kulmista ja sivuvapareista paljon maaleja ja luoneet suuren määrän maalipaikkoja. Meidän täytyy puolustaa erikoistilanteet todella tarkasti, sillä Jarolla on erittäin vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä, ”Bana” Lehkosuo painottaa.
 
Klubin oma pelaaminen on parantunut kauden mittaan koko ajan. Maaottelutauon jälkeen käyty kärkikamppailu SJK:ta vastaan oli monen mielestä helsinkiläisten kauden paras ottelu.
 
-SJK:ta vastaan pelasimme tasapainoisesti läpi ottelun ja varsinkin puolustamisemme taso oli korkea. Sanomattakin on selvää, että pelin täytyy toimia samalla tavalla myös Jaroa vastaan, Lehkosuo jatkaa.
 
Maaottelutauon jälkeen pelattiin vain yksi ottelu ennen siirtymistä muutaman päivän juhannustauolle. Lehkosuon mukaan tauko tekee hyvää Klubin pelaajista etenkin maajoukkuetehtävissä olleille pelaajille, jotka eivät edellisen tauon aikana päässeet lepäämään. Mm. Klubin kauden paras maalintekijä Demba Savage reissasi Gambian maajoukkueen mukana ympäri Afrikkaa ja palasi Suomeen vasta päivä ennen SJK-ottelua, joten tauosta ei hänen kohdalla tosiaan voida puhua.
 
Maanantaina HJK:n miehistöstä on sivussa pitkäaikaispotilas Nikolai Alhon lisäksi myös flunssakuumetta poteva Matti Klinga.
 
HJK-FF Jaro maanantaina 22.6. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Liput voi ostaa ennakkoon täältä. Ottelun voi katsoa suorana lähetyksenä myös HJK TV:stä, kello 18.20 alkaen.