Otteluennakko: HJK-HIFK 24.8.

Helsingin herruus ratkaistaan tämän kauden osalta maanantaina Sonera Stadiumilla, kun HJK ja HIFK iskevät yhteen kolmannen kerran Veikkausliigan puolella. Molemmat joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet 1-1 lukemin, joten tärkeiden pisteiden lisäksi panoksena on myös Stadin valtikka.
 
Loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla pelattavassa Stadin derbystä voi odottaa taas upeaa suomalaista jalkapalloiltaa. Myös kaksi ensimmäistä derbyä olivat loppuunmyytyjä ja tunnelma katossa koko ottelun ajan. Fanien kilpalaulanta, upea tunnelma ja korkealaatuinen futis, mitä muuta voisi vielä toivoa suomalaiseen kesäiltaan?
 
Sarjan kärkipaikalla olevalle HJK:lle maanantain ottelu on mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan. Kakkosena oleva RoPS on Klubin kanssa tasapisteissä, mutta peräti kolme ottelua enemmän pelanneena. Sinivalkoisilla on siis maanantaina edessään irtioton paikka, kun he pyrkivät karkuun hyvän kauden pelanneesta Napapiirin joukkueesta.
 
HIFK puolestaan on jämähtänyt sarjataulukon häntäpäähän ja joutuu loppukauden aikana kamppailemaan tosissaan sarjapaikkansa puolesta. Tällä hetkellä IFK on sarjassa kahdeksantena, mutta vain kolme pistettä edellä liigakarsintaan sysäävältä viimeistä edeltävän paikalta kärkkyvää FC KTP:tä.
 
-Loppuunmyydyllä stadionilla pelaaminen sytyttää aina ja kun panoksena on Helsingin ykkösen asema, niin kyllähän se tuo sellaista mukavaa pientä lisää tähän otteluun. Molemmat aiemmat pelit ovat olleet tunnelmaltaan upeita ja olen varma, että myös tästä tulee sellainen, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.
 
-Onhan se sitten talvella Talin hallissa kivempaa törmätä IFK:n pelaajiin Stadin herruus taskussa, Lehkosuo hymyilee.
 
-Totta kai pelissä on myös erittäin tärkeät sarjapisteet. Meillä ei ole enää kovin montaa kotipeliä jäljellä ja tässä vaiheessa kautta jokaisella ottelulla on todella suuri merkitys. Mestaruustaisto on kova ja meillä on loppukaudesta paljon vaikeita vieraspelejä tiedossa. Kotipelit nousevat sen myötä tosi arvokkaaseen asemaan, Lehkosuo jatkaa.
 
Viime torstaina Klubi pelasi Venäjän Krasnodarissa Eurooppa-liigan playoff-kierroksen ensimmäisen osaottelun FC Krasnodarin vieraana. Vaikka tuloksena oli 5-1 tappio, oli ottelussa monia hyviä asioita. Klubi hyökkäsi läpi ottelun vaarallisesti ja loi paikat useampaan maaliin kivikovaa vastustajaa vastaan. Tolpat kolisivat kahteen otteeseen ja 5-1 lukemat eivät missään nimessä kuvanneet pelitapahtumia. Tiukan kamppailun jälkeen Klubille jäi aikaa kaksiin harjoituksiin ennen derbyä.
 
HIFK puolestaan pelasi edellisen ottelunsa viime maanantaina RoPS:a vastaan Helsingissä, joten tähtirinnoilla on ollut muutaman päivän palautumisetu vastustajaansa nähden. RoPS-ottelussa IFK-leiriin tuli kaksi pakollista poisjääntiä, kun keskikentällä punaisten peliä pyörittävät Jukka Halme ja Fredrik Lassas hankkivat itselleen pelikiellot derbyyn.
 
HJK-leirissä ei pelikielloista tarvitse huolehtia, mutta loukkaantumisrintamalla on edelleen ruuhkaa. Demba Savage harjoitteli sunnuntaina ensimmäistä kertaa täysipainoisesti joukkueen mukana, mutta ei ole vielä käytettävissä maanantaina. Lisäksi poissa ovat Mac Kandji, Nikolai Alho, Veli Lampi ja Sebastian Sorsa. Myös Venäjällä loukkaantunut Gideon Baah missaa Stadin derbyn, mutta puujalan Krasnodar-ottelussa saanut Atom puolestaan on pelikunnossa.
 
Loukaantumissuman ollessa huipussaan Klubi sai myös tervetulleen vahvistuksen puolustukseensa sunnuntaina, kun nigerialainen vasen laitapuolustaja Taye Taiwo liittyi helsinkiläisten joukkueeseen. Urallaan muun muassa AC Milania ja Marseillea edustanut puolustaja edustanee Klubia jo maanantain ottelussa, kunhan pelilupa-asiat saadaan ajoissa valmiiksi.
 
-Taiwo ehti tässä yhden joukkueharjoituksen tekemään ja huomenna hän on toivottavasti jo mukana. Kokenut pelaaja, joka on jo osoittanut tasonsa aiemmin. Vasenjalkaista vasenta pakkia olemme etsineet jo jonkin aikaa, Lehkosuo kertoo.
 
HJK-HIFK maanantaina 24.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelu on loppuunmyyty. Jos et saanut lippua, voit katsoa ottelun suorana lähetyksenä HJK TV:stä.
 
Tule ajoissa paikalle. Kaikkiin otteluun saapuville henkilöille suoritetaan porteilla turvatarkastus. Pyroteknisten välineiden löytämiseksi poliisi käyttää tarvittaessa porteilla erikoiskoulutettuja koiria.