Otteluennakko: HJK isännöi Ilvestä Veikkausliigan kärkikamppailussaKuntopuntari

HJK H T V T V
Ilves V V H V T

HJK lähtee metsästämään paluuta voittojen tielle, sillä nyt alla on kaksi voitotonta ottelua. Lauantaisesta Vaasan reissusta ei lähtenyt lainkaan pisteitä kotimatkalle kotijoukkueen ollessa parempi lukemin 1-2. Tätä ennen Inter onnistui tasaamaan pisteet nousemalla lisäajalla tasoihin Helsingissä.

Vaikka Klubi kärsikin lauantaina kauden ensimmäisen tappionsa, niin joukkueen ei ole syytä laittaa päätä pensaaseen esityksen takia. Ottelu eteni pääosin helsinkiläisten hallinnassa, mutta viimeistely ei ollut tällä kertaa toivotulla tasolla. HJK:lle kirjattiin ottelussa peräti 34 maalintekoyritystä. Pelkästään kymmenen kertaa laukoneella Moreloksella oli puolet enemmän yrityksiä kuin Vepsulla koko ottelussa.

Morelos vastasikin Klubin ainoaksi jääneestä osumasta. Kolumbialaishyökkääjä on aloittanut kauden erinomaisesti ja nousi viidennen täysosuman myötä maalipörssin piikkipaikalle. Morelos on viimeistellyt maalin jokaisessa ottelussa, jossa hän on ollut avauskokoonpanossa.

Ilves aloittanut erinomaisesti

Viime kaudella viidenneksi sijoittanut Ilves on aloittanut kevään erinomaisesti. Tamperelaiset majailevat sarjataulukossa heti Klubin jälkeen toisella sijalla, kun Ilves on kuitannut viidestä ottelusta kymmenen pistettä. Eroa sarjan piikkipaikkaan on yksi piste, mutta HJK:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Ilveksen vaihtuvuus oli viime kauden jälkeen vähäistä, mikä takasi mainiot lähtökohdat kuluvaan sesonkiin. Tamperelaiset hankkivat uusia pelaajia vain kotimaasta, kun riveihin liittyivät muun muassa SJK:sta kolmikko Teemu Penninkangas, Youness Rahimi ja Ariel ”Tuco” Ngueukam sekä FC Lahden takalinjoilla luutinut Jani Tanska.

Tamperelaisilla on jälleen kasassa tasainen ryhmä, jolla ei heikkouksia juurikaan ole. Toista kauttaan joukkueen päävalmentajana toimiva Jarkko Wiss muovaa pelisuunnitelmien usein hyvin vahvasti vastustajien mukaan. Ilveksen kauden kaikki viisi kamppailua ovatkin olleet varsin tasaisia vääntöjä, sillä otteluissa on syntynyt 11 maalia. Viimeisimmässä ottelussaan Ilves tosin kuittasi voiton IFK Mariehamnista lukemin 3-0. Joukkue lähtee Helsinkiin kahden ottelun voittoputkessa, jonka aikana tamperelaisten verkkoon ei ole tehty ainuttakaan osumaa.

HJK ja Ilves ovat kohdanneet jo kertaalleen tämän vuoden puolella, kun joukkueet osuivat vastakkain Suomen Cupin välierissä. Klubi kuittasi finaalipaikan numeroin 1-0, kun Morelos vastasi ottelun ainoasta täysosumasta.

Ilves on ollut Veikkausliigassa haasteellinen vastustaja HJK:lle. Klubi on kuitannut kuudesta keskinäisestä kohtaamisesta kolme voittoa, kun taas Ilves on päässyt juhlistamaan kolmea pistettä kahdesti.

Kolme pointtia ottelusta

Miten kuivaa Klubin ruuti on?

HJK aloitti kauden väkevästi, kun neljässä ensimmäisessä ottelussa syntyi peräti 13 täysosumaa. Kahdessa edellisessä kamppailussa on kuitenkin ollut haastavampaa, kun pallo on löytänyt tiensä vastustajan verkkoon vain kahdesti. Varsinkin edellisessä ottelussa HJK:lla oli runsaasti maalipaikkoja, mutta vaasalaisten maali oli kuin noiduttu.

Ilveksen vahva vire vieraissa

Ilves on ollut toistaiseksi paras vierasjoukkue Veikkausliigassa, vaikka otanta onkin pieni. Tamperelaiset ovat kuitanneet voitot molemmista vierasotteluistaan, kun keltapaidat hakivat pisteet sekä Kuopiosta että Seinäjoelta. Ilveksen verkkoon tehtiin näissä otteluissa vain yksi maali, kun taas tamperelaiset onnistuivat kolmesti.

HJK:lla kiikarissa nollapeli tauon jälkeen

Ilves on sarjataulukon toisella sijalla, vaikka joukkue on tehnyt vasta kahdeksanneksi eniten maaleja. HJK on vastaavasti päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja. Klubin kausi alkoi kahdella nollapelillä, mutta tämän jälkeen sinivalkoisten verkkoon on tehty osuma neljässä peräkkäisessä ottelussa. Lähtökohdat torstain kamppailuun ovatkin poikkeuksellisen tasaiset.

Seuraa heitä

Akseli Pelvas, HJK


Akseli Pelvas oli huimassa vireessä harjoituskaudella, kun 28-vuotias hyökkääjä viimeisteli peräti kahdeksan täysosumaa. EsPan kasvatti aloitti myös Veikkausliigan mainiosti, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa syntyi kaksi maalia. Näistä tosin molemmat tulivat rangaistuspotkuista, joten kauden ensimmäinen pelitilannemaali odottaa vielä päivänvaloaan. Kahden täysosuman myötä Pelvas on HJK:n sisäisen maalipörssin jaetulla toisella sijalla.

Felipe Aspegren, Ilves


HJK:n kasvatti on kotiutunut Tampereelle erinomaisesti. Suomen junnumaajoukkueet läpi kolunnut laitapakki päätyi Ilvekseen lopulta Interin, SJK:n, TPS:n ja FC KTP:n kautta. 23-vuotias Aspegren pystyy pelaamaan tarvittaessa myös ylempänä ja miehestä onkin muodostunut päävalmentaja Wissin luottopelaaja. Tällä kaudella Aspegren on pelannut jokaisen minuutin Ilveksen viidessä ottelussa.

HJK – Ilves
To 11.5. klo 18.30
Telia 5G Areena