Otteluennakko: Huima kausi huipentuu viimeiseen kotiotteluun


 

Kuntopuntari
 
HJK V V V V V
RoPS H V T V T
Ottelut Veikkausliigassa
Voitot 36
Tasapelit 11
Tappiot 11
Yhteensä 58
Tehdyt maalit
HJK 109
RoPS 42
Yhteensä 151
Edellinen ottelu
14.8.2017 HJK – RoPS 0-1
ISTV
Ruutu

Vaikka HJK varmisti mestaruuden jo hyvän aikaa sitten, niin otteet viheriöillä ovat säilyneet tasaisen laadukkaina. Edellisessä ottelussaan Klubi kävi nappaamassa täyden pistepotin turusta, kun FC Inter kaatui viime viikon perjantaina lukemin 3-1. Sinivalkoisten maaleista vastasivat Sebastian Dahlström, Faith Friday Obilor sekä Filip Valenčič.

Inter onnistui viimeistelemään ainokaisensa lisäajalla. Timo Furuholmin osuma katkaisi Klubin nollaputken, jolle kertyi pituutta lopulta yli 570 minuuttia.

Voittoputki sen sijaan jatkui. HJK on voittanut Veikkausliigassa nyt kymmenen ottelua putkeen. Lisäksi väliin mahtuu voitto Suomen cupista, kun SJK kaatui loppuottelussa Akseli Pelvaksen osumalla lukemin 1-0.

Klubi sai Turussa mieluisan lisän kokoonpanoon, kun Mosa pelasi ensimmäisen ottelunsa elokuun alkupuolella sattuneen loukkaantumisen jälkeen. Kauden viimeiseen kamppailuun ei kuitenkaan ole luvassa enempää apuja sairastuvan puolelta.

Yksittäisistä pelureista mielenkiinto kohdistuu lauantaina myös Filip Valenčičiin. Slovenialainen kamppailee tiukasti Veikkausliigan maalipörssin voitosta, sillä kasassa on 15 täysosumaa. Maalikuninkuudessa on tällä hetkellä kiinni IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka, joka on viimeistellyt 16 maalia. Myös Akseli Pelvas on vielä näköetäisyydellä, sillä hän on osunut tolppien väliin 13 kertaa.

HJK juhlii 110-vuotisjuhlakauden päättymistä ottelun jälkeen Tavastialla klo 19.00 alkaen koko Klubiperheen voimin, mukana miesten ja naisten edustusjoukkueet ja kaikki pystit! Ohjelmassa luvassa musiikkia ja yllätyksiä. Liput 10 € Tiketistä »

RoPS:n tapahtumarikas kausi

Rovaniemeläisten sesongista ei ole tapahtumia puuttunut. Pitkään kauteen on mahtunut paljon onnistumisia, mutta myös pettymyksiä.

Joukkueen kokoonpano on elänyt poikkeuksellisen paljon, johon on vaikuttanut erityisesti useat pelaajasiirrot. Esimerkiksi Robert Taylor, Charlie Trafford Emeka Friday Eze sekä HJK:sta pohjoisessa piipahtanut Saku Ylätupa siirtyivät kesän aikana ulkomaille. Näin monen pelurin siirto urillaan eteenpäin kertoo toki omaa kieltään rovaniemeläisten mainiosta työstä sekä onnistuneista pelaajarekrytoinneista.

Kokoonpanon eläminen erityisesti avainpelaajien osalta on luonnollisesti hankaloittanut päävalmentaja Juha Malisen työtä. RoPSilla oli muutenkin ajoittain haasteita saada raavittua tarpeeksi paljon pelaajia otteluihin, kun loukkaantumissuma oli pahimmillaan.

Lauantaina päättyy myös yksi ajanjakso rovaniemeläisten seurahistoriassa, kun Malinen valmentaa viimeisen pelinsä joukkueen peräsimessä. Vuonna 2014 RoPSin peräsimeen astunut valmentaja siirtyy seuraavaksi Suomen nuorten maajoukkueen peräsimeksi. Kohokohdaksi Rovaniemellä jäi kausi 2015, kun RoPS nappasi 26 vuoden jälkeen mitalit Veikkausliigassa. Joukkue sijoittui sarjataulukossa toiseksi, vain pisteen HJK:n edelle.

Eikä RoPSin kuluvakaan kausi täysin penkin alle ole mennyt. Joukkue on ennen viimeistä kierrosta sarjataulukossa seitsemäntenä, mutta yläpuolella oleva SJK on karannut jo neljän pisteen päähän. Sen sijaan rovaniemeläisten alapuolella olevat VPS ja FC Inter ovat ainoastaan pisteen RoPSia perässä.

Malisen suojattien kausi on ollut vuoristoratamainen ja suorittamisen taso on ailahdellut paljon otteluiden välillä. Lisäksi vieraspelaamisessa on ollut haasteita, sillä RoPS on napannut 16 matkapelistään vain 11 pistettä. Joukkue on tehnyt näissä vain 13 maalia, mikä on toiseksi pienin lukema yhdessä Ilveksen kanssa. Kotona on sen sijaan luistanut. RoPS kuittasi 17 kotipelistään 28 pistettä, mikä on sarjan viidenneksi paras lukema.

Kolme pointtia kauden päätöskamppailuista

RoPS palaa rikospaikalle

Malinen ja suojattinsa palaavat lauantaina rikospaikalle. RoPS on ainoa joukkue, joka on pystynyt kaatamaan Klubin vieraspelissä kuluvalla kaudella. Rovaniemeläiset hakivat elokuun puolivälissä täyden pistepotin Töölöstä, kun Emeka Friday Eze viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen osuman. Lopuista 15 kotiottelustaan Klubi on napannut 13 voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 38-3. RoPSin lisäksi vain FC Inter, PS Kemi ja HIFK onnistuivat viimeistelemään vierasosuman Klubin verkkoon. Klubin ja RoPSin väännöt ovat muutenkin olleet tasaisia Veikkausliigassa. Kymmenestä edellisestä kohtaamisesta HJK on voittanut neljä, kun taas rovaniemeläiset ovat juhlistaneet täyttä pistepottia kolmesti.

Klubi jahtaa 11. peräkkäistä voittoa

HJK on voittanut Veikkausliigassa kymmenen ottelua putkeen. Helsinkiläisten seuraennätys on vuodelta 2002, kun HJK kuittasi voitot 12 peräkkäisestä ottelusta Veikkausliigassa. Kaudella 1999 sinivalkoiset saalistivat voiton 11 ottelusta putkeen, mihin HJK:lla on mahdollisuus tälläkin kaudella. Kymmenen peräkkäistä voittoa on vastaavasti 2010-luvun paras suoritus. HJK ylsi samaan vuonna 2011, jolloin joukkue keräsi myös ennätyspisteet, kun 33 ottelun saldona oli peräti 81 pistettä. Eroa hopasijaan kertyi 24 pinnaa. Nyt Klubilla on kasassa 76 pistettä ja eroa toisena olevaan KuPS:iin on 23 pinnaa.

Haikeat jäähyväiset

Yksi ajanjakso päättyy, kun yksi kausi saadaan jälleen lauantaina pakettiin. HJK:n osalta kuluva vuosi on ollut äärimmäisen hyvä, kun joukkue nappasi tuplamestaruuden. Lauantaina on siis aihetta juhlaan, vaikka haikeuttakin on ilmassa. Sinivalkoiset sydämet sulattaneet Atom ja Ousman Jallow nähdään lauantaina viimeisen kerran Klubin paidassa. Helmikuussa 2015 Helsinkiin saapunut Atom on pelannut tiensä kannattajien sydämiin sitkeällä taistelullaan sekä periksiantamattomuudellaan. Ennen lauantai-iltaa japanilainen on pelannut Veikkausliigassa 70 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 16 osumaa sekä antanut 20 maaliin johtanutta syöttöä. Jallow pelasi Klubissa kauden 2015 ja palasi takaisin elokuussa 2016. Gambialaisen kuluva kausi on ollut haastava, mutta hyökkääjä on päässyt syksyllä mainioon vireeseen. Jallow on viimeistellyt kolmessa edellisessä ottelussaan peräti neljä maalia. Atom ja Jallow saivat tuplamestaruuden myötä ansaitsemansa kruunut taipaleelleen sinivalkoisessa paidassa.

Seuraa heitä

Atom, HJK

Atom pelaa lauantaina viimeisen ottelunsa sinivalkoisten paidassa. Japanilaisesta on tullut kolmen kauden aikana erittäin suosittu pelaaja kannattajien keskuudessa. 30-vuotiaan hyökkäyspään pelurin taivalta HJK:ssa ovat jarruttaneet sitkeät loukkaantumiset. Atom on kärsinyt niistä myös kuluvalla kaudella, sillä hän oli kesällä pari kuukautta sivussa pelikentiltä. Japanilainen on ollut viheriöllä kuitenkin totutun tehokas: 22 pelissä hän on viimeistellyt kolme osumaa sekä antanut kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Lauantaina Töölössä saadaan nauttia toistaiseksi viimeisen kerran Atomin otteista sinivalkoisessa paidassa.

Lassi Lappalainen, RoPS

Lassi Lappalainen on HJK:n sopimuspelaaja, mutta pelaa kauden loppuun lainalla RoPS:ssa. Heinäkuussa Rovaniemelle siirtynyt laitahyökkääjä onkin saanut Juha Malisen alaisuudessa hyvin vastuuta: 12 ottelussa peliminuutteja on kertynyt 714. 19-vuotias Lappalainen on saanut myös onnistumisia. Hän on neljällä osumalla tällä hetkellä RoPS:n sisäisen maalipörssin toisella sijalla. Erityisen kuivaa ruuti on ollut syyskaudella: RoPS on tehnyt edellisessä neljässä ottelussaan kuusi maalia ja Lappalainen on viimeistellyt näistä puolet.

HJK – RoPS

La 28.10.2017 klo 14.00
Telia 5G Areena, Helsinki

Yonoton-sovelluksen avulla voit valita ruoka- ja juomatuotteet älypuhelimellasi ja maksaa ne jo etukäteen. Tämän jälkeen tuotteet voi hakea omalla nimellä jonottomalta pikatiskiltä. Yonoton-sovelluksen voi ladata älypuhelimeesi Google Play ja App Store -kaupoista.

 

Katso ottelu suorana lähetyksenä: ISTV ja Ruutu+