Otteluennakko: IFK Mariehamn – HJK 27.6.

Klubin viikko alkoi mainiosti. Ottelu TPS:ää vastaan maanantaina Sonera Stadiumilla ratkaistiin käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla, eikä 5-0 -tulos jättänyt juurikaan kysymyksiä joukkueiden paremmuudesta. Vahvassa vireessä oleva HJK on kauhomassa vakuuttavaa kaulaa sarjan kärjessä, tällä hetkellä lähimpänä perässä seuraa yhdeksän pisteen päässä oleva FC Lahti. Edessä perjantaina on kuitenkin vaikea vierasreissu viime otteluissa hyvin esiintyneen IFK Mariehamnin kotikentälle ja tasaisessa sarjassa moni joukkue voi vielä nousta kamppailuun mitaleista. Päävalmentaja Mika Lehkosuo näki maanantain ilotulituksessa joukkueen ottaneen askelia eteenpäin.

– Hyökkäyspelimme oli vahvaa ja ratkaisimme ottelun nopeasti, eikä se ollut mitenkään pelkästään TPS:n heikkoutta. Onnistuimme monissa asioissa, joissa halusimmekin onnistua. Jos muistellaan vähän taaksepäin, niin esimerkiksi Tapiolassa hyökkäyspelaamisemme oli ensimmäisellä puoliajalla erittäin fiksua, rakensimme muutaman loistavan maalipaikan ja olisimme voineet ratkaista ottelun, mutta emme onnistuneet siinä. TPS:ää vastaan taas teimme niistä aika hyvällä prosentilla maalin. Tapiolassa olimme ehkä hieman väsyneitä, maanantaina selvästi hermostot olivat päässeet lepäämään. Niin se usein on, että väsyneenä herkkyys on vähän kadoksissa viimeisissä ratkaisuissa.

IFK Mariehamn jätti taakseen vaikean ajanjakson nappaamalla kaksi tärkeää voittoa FF Jaroa ja KuPSia vastaan. Toukokuun alusta kesäkuun alkuun joukkue pelasi seitsemän ottelua ilman voittoa ja putosi sarjataulukon tyvipäähän. IFK:n loukkaantumishuolet alkavat nyt helpottamaan ja saarelaiset haluavat kavuta ylöspäin tasaisessa sarjassa.

– Siellä odottaa yleensä kaksinkamppailujen ja erikoistilanteiden täyteinen tiukka fyysinen taisto. Kenttä Maarianhaminassa on hieman pienempi kuin muilla Veikkausliigan paikkakunnilla, ja IFK käyttää sitä ja yleisön tukea paljon hyväkseen. He ovat vaarallisia ja aggressiivisia kotikentällään. IFK on saanut takaisin lähes vuoden kentiltä pois olleen Dever Orgillin, jonka maalivainua kuvastaa että hän ehti paluuottelussaan olla kentällä alle kymmenen minuuttia, kun teki jo ensimmäisen maalinsa. IFK:lla on muutenkin taitavia ja maaliahneita pelaajia hyökkäyksessään, ja erikoistilanteissa he ovat vaarallisia. Meidän täytyy pystyä puolustamaan tiiviisti ja viemään heidän aseensa pois.

Vaarallisia miehiä ovat ainakin brasilialainen Diego Assis ja kuudella maalillaan jaetulla maalipörssin kärkisijalla olevat Luis Solignac ja Petteri Forsell. Jos Solignac ja Forsell ovat iskeneet kahdestaan joukkueensa maaleista kaksi kolmaosaa, ovat Klubin maalit jakautuneet tasaisemmin. Mac Kandji on kuudella osumallaan joukkueen kovin maalinsylkijä, useasti ovat tuulettamaan päässeet myös Demba Savage (5), Mikael Forssell (4), Nikolai Alho (3) ja Robin Lod (3).

HJK saa takaisin kokoonpanoon TPS-ottelun väliin jättämään joutuneen Oussou Konanin. Poissa on varmuudella Fredrik Lassas, joka matkusti alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana Liettuaan osallistumaan Baltic Cupiin. 

IFK Mariehamn – HJK perjantaina 27.6. kello 18.30 alkaen Wiklöf Holding Arenalla Maarianhaminassa. Ottelun voit katsoa suorana lähetyksenä Veikkaus TV:ltä.