Otteluennakko: RoPS – HJK 11.6.

HJK:n vieraskiertueen loppu häämöttää. Keskiviikon RoPS-ottelu Rovaniemellä on jo kolmas reissu viikon sisään ja samalla viimeinen ennen paluuta kotikentälle lauantaina. Tähän mennessä saldo matkoilta on täydellinen. Sekä Interiä että Jaroa vastaan Klubi nappasi täydet pisteet 2-0 -voitolla, jatkaen jo 7 Veikkausliigaottelun pituista voittoputkeaan. Mika Lehkosuon aikakaudella HJK ei vieläkään ole päästänyt maalin maalia ja upeat putket hipovat jo ennätyslukemia. Sunnuntain Jaro-pelistä muodostui urakan ehkä tähän asti haastavin etappi pietarsaarelaisten painettua peli kotikentällään väkisin HJK:n päähän Mac Kandjin nopean avausosuman jälkeen.

– Ottelu oli sellainen kuin odotin. Jaro oli tapansa mukaan vahva kotonaan, ihan eri luokan joukkue kuin vieraissa. Meidän pelisuunnitelmamme toimi erittäin hyvin ja ottelu ratkesi eduksemme juuri niillä keinoilla, joilla olimme etukäteen ajatelleet. Ainoa negatiivinen seikka oli, että Jaro vähän pääsi jyräämään meidät pallollisessa pelissä ja emme saaneet hitaita hyökkäyksiämme käynnistymään. Jaro tarjosi meille paikkoja nopeisiin hyökkäyksiin ja haimme niitä, mutta emme saaneet niitä paria kertaa lukuunottamatta vietyä loppuun asti. Olisimme voineet johtaa peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen parilla maalilla ja tehdä ottelun helpommaksi itsellemme. Nyt jouduimme juoksemaan aika paljon pallon perässä. Maalipaikoilta pidimme heidät poissa, mutta emme onnistuneet riistämään palloa tarpeeksi usein, pohti päävalmentaja Lehkosuo.

RoPS on jämähtänyt sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi ja viimeisestä kuudesta pelistään se on napannut vain yhden voiton, mutta kotonaan rovaniemeläisryhmä on vaarallinen vastustaja. Edellisessä kotiottelussaan RoPS kaatoi juurikin Jaron vahvan esityksen päätteeksi 2-1. Lisäksi joukkue vahvistui kesäkuun alussa gambialaisella Sainey Nyassilla, joka teki ensiesiintymisensä RoPSin riveissä sunnuntaina Honkaa vastaan. Juha Malisen valmentama joukkue on Jaron tapaan innokas käymään vastustajaan kiinni jo ylhäältä ja Lehkosuo uskookin puolustuksen joutuvan keskiviikkona samankaltaiseen testiin kuin viikonloppuna.

– Vähän samanlainen prässipeli varmaan vastustajalta odotettavissa. Lisäksi Rovaniemellä korostuvat erikoistilanteet. Jaron voittaessaan heidän molemmat maalinsa syntyivät niistä. Keskimäärin minun aikanani, esimerkiksi viimeisessä viidessä pelissämme, pallo on pelissä noin 60 minuuttia. Rovaniemellä toukokuussa pelatessamme pallo oli pelissä 48 minuuttia. Erikoistilanteita on paljon ja ne pelataan hitaasti. Merkittävä osa ottelusta on erikoistilannesotaa. En ala itkemään jos emme sitä voita, mutta hävitä emme voi koska se antaa RoPSille hyvän mahdollisuuden voittaa pelin.

Toukokuun keskinäisen kamppailun Rovaniemellä Klubi käänsi niukasti 1-0 -voitokseen. Silloin ainoaksi osumaksi jäi RoPSin epäonninen oma maali ja tasainen kamppailu olisi Lehkosuon mukaan voinut ottaa toisenkin suunnan.

– Silloin 0-0 -tilanteessa Mika Väyrynen pelasti maaliviivalta heidän puskunsa ja onnistuimme sitten tekemään sen yhden maalin. Se oli tiukka peli ja olisi voinut kääntyä toisinkin päin. Hitaita, rauhallisia hyökkäyksiä on vaikea rakentaa, koska he prässäävät niin kovaa. Joko olemme heti yksin läpi tai menetämme pallon, jos vähän karrikoidaan.

HJK matkustaa Rovaniemelle samalla miehityksellä kuin Pietarsaareen. Rasmus Schüller, Veli Lampi, Gideon Baah ja Emerik Grönroos ovat edelleen sivussa kokoonpanosta, mutta uusista loukkaantumisista joukkue ei kärsi.

RoPS – HJK keskiviikkona 11.6. kello 18.30 alkaen Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelu näytetään suorana lähetyksenä Veikkaus TV:stä.