Otteluraportti: Ensimmäisen puoliajan osumat siivittivät Klubin välieriin

Ensimmäinen puoliaika

Klubi aloitti ottelun ennakkoluulottomasti, ja ensimmäinen tekopaikka syntyi jo kolmannella peliminuutilla. Sebastian Dahlström löysi Evans Mensah’n keskustasta, joka lähti laukomaan hanakasti. Kova laukaus pamahti kuitenkin tolppaan, josta se kimposi KuPS-vahti Otso Virtasen selän kautta kulmapotkuksi.

Vain pari minuuttia Klubin paikasta vieraille avautui erinomainen hyökkäys, mutta läpi karannut Ilmari Niskanen laukoi yhtälailla tolppaan. Niskanen pääsi vielä yrittämään paluupallosta, mutta paikalle liukunut Dahlström putsasi pallon pois.

Avausmaali nähtiin seuraavasta tekopaikasta, ja siitä vastuussa oli kotijoukkue. Käynnissä oli 11. peliminuutti, kun Klubi pääsi hyvän riiston jälkeen nopeaan vastaiskuun. Klauss pelasi pallon Riku Riskille, joka sijoitti pallon upeasti takakulmaan kuljetuksen päätteeksi.

Ensimmäinen puolisko jatkui vauhdikkaana, joskin rikkonaisena. Varoituksiltakaan ei vältytty tunteiden lämmetessä. Peli aaltoili päästä päähän, mutta HJK oli silti hienoisesti hallitsevampi osapuoli.

Peliä oli takana 36 minuuttia, kun Klubi iski seuraavan kerran. Juha Pirinen laittoi vasemmalta laidalta keskityksen, joka leijaili täydellisesti vapaana olleelle Klaussille. Brasilialainen tuplasi isäntien johdon viileällä viimeistelyllä.

Ensimmäisellä jaksolla ei lisämaaleja nähty ja tauolle siirryttiin isäntien mukavassa kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika

KuPS haki lisää hyökkäysvoimaa toiselle nelivitoselle, ja vieraat suorittivat kaksi vaihtoa tauolla. Pelin painopiste painuikin HJK:n päätyyn, mutta hyvin toiminut puolustus ei päästänyt vastustajaa tekopaikkoihin.

Klubin ensimmäinen vaihto nähtiin, kun toista jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Mosa otettiin vaihtoon ja viime kaudella kuopiolaisia kolmesti kurittanut Akseli Pelvas tuli kentälle.

KuPS:n alkurynnistyksen jälkeen Klubi pääsi jälleen paremmin peliin mukaan. Pirinen oli lähellä iskeä isäntien illan kolmannen osuman, mutta vapaapotkun seurauksena tullut pusku painui hieman ohi maalin.

63. minuutilla Klauss pääsi yrittämään illan toista osumaansa, mutta tällä kertaa Virtanen venyi erinomaiseen torjuntaan brasilialaisen puskun edessä. Seuraavaksi oli Pelvaksen vuoro yrittää volley-laukausta, mutta KuPS-vahti onnistui jälleen torjunnassa.

78. minuutilla nähtiin toinen vaihto, kun erinomaisen pelinsä maalilla kruunannut Klauss teki kentällä tilaa Amg Gamalille. Viimeisellä kympillä nähtiin myös kolmas vaihto, kun Nikolai Alho otettiin Mensah’n tilalle.

Veikkausliigan viime kauden hopeamitalisti KuPS viritteli vielä lopussa kirivaihdetta päälle, mutta Klubin maalinsuulla varmasti torjunut Maksim Rudakov nappasi tärkeät torjunnat pitäen kotijoukkueen maalin puhtaana loppuvihellykseen asti.

Voitolla HJK siis selvitti paikan Suomen Cupin välierään, jossa vastaan asettuu SJK:n kukistanut Honka.

Välierä pelataan maanantaina 2.4. Telia 5G Areenalla. Ottelu alkaa 18:30. Liput Tiketistä »