Otteluraportti: HJK kaatoi VPS:n Juha Pirisen maalilla

HJK vs VPS 1-0

HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin muutama muutos edellisestä Honka-kamppailusta, kun Faith Obilor, Anthony Annan ja Mosa palasivat avaukseen. Vaihtopenkillä puolestaan oli vasta 16-vuotias Santeri Väänänen.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli selvää HJK:n hallintaa, mutta hyvin puolustanut VPS ei päästänyt Klubia todellisille tekopaikoille. Riku Riski, Mosa ja Nikolai Alho pääsivät pelaamaan palloa boksiin useaan kertaan, mutta viimeinen silaus uupui hyökkäyksistä.

VPS luotti vastaiskuihin, joita vierasjoukkue onnistui luomaan muutaman. Vaasalaisten kovin maalintekijä, Sebastian Strandvall, pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta boksin lähietäisyydeltä, mutta yritys kilpistyi HJK:n pelaajamuuriin.

Jakson edetessä paine pysyi tiiviimmin vieraiden päädyssä. HJK:n lukuisat hyökkäykset tuottivat kuitenkin kulmapotkun toisensa perään, eikä aivan huippupaikkoja maalintekoon auennut.

40. minuutilla Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Klauss pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta VPS-vahti Samu Volotinen venyi hyvään torjuntaan pitäen tilanteen maalittomana, mikä säilyi aina tauolle asti.

Toinen puoliaika

VPS aloitti toisen puoliajan prässäämällä korkealta, mutta HJK selvitti vaasalaisten ryntäyksen. Klubi otti nopeasti tilanteen hallintaan, ja Ville Jalasto oli lähellä maalintekoa, mutta puolustajan pusku painui hieman VPS:n maalin yli.

52. minuutilla Mosaa rikottiin aivan VPS:n rangaistusalueen rajalla vapaapotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Juha Pirinen, joka laukoi kauniin kierteisen vedon vastustamattomasti Volotisen ohi yläkulmaan. Osuma oli Piriselle ensimmäinen Veikkausliigassa HJK:n paidassa.

? HJK TV: HJK vs VPS
Se on Juha PIRINEEEEEEEN!!!!! ???? #HJK #Helsinki #Veikkausliiga #HJKVPS #OnVainYksiKlubi #hjkhelsinki pic.twitter.com/pFAh2wl5Gl

? HJK Helsinki (@hjkhelsinki) October 7, 2018

Välittömästi avausosuman jälkeen HJK loi kovan paineen VPS:n maalinedustalle, mutta vieraat selvisivät ilman toista takaiskua.

VPS kasasi rivinsä nopeasti ja onnistui kääntämään pelin virtauksen Klubin päähän. Vaasalaiset saivat pallon jo liki HJK:n maaliviivalle, mutta Alho siivosi pallon kulmapotkuksi.

67. minuutin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Rafinha korvasi Hannu Patrosen.

HJK otti pelin jälleen hallintaansa ja onnistui luomaan hyviä hyökkäyksiä. Sebastian Dahlström pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti, mutta ensimmäisen vedon Volotinen torjui ja toinen painui hieman maalin ohi.

83. minuutilla nähtiin HJK:n toinen vaihto, kun Anthony Annan tuli sivuun ja Jordan kentälle.

Ottelu läheni jo loppua kun VPS rakensi laadukkaan hyökkäyksen. Lopulta Juha Hakola pääsi laukomaan keskityksestä, mutta kova veto pamahti suoraan Maksim Rudakovin vartioiman HJK-maalin tolppaan.

Lisäajalla HJK teki viimeisen vaihdon ja Santeri Väänänen pääsi tekemään debyyttinsä pääsarjassa korvattuaan Dahlströmin keskikentällä.

Aivan lisäajan lopussa Jordan karkasi läpiajoon, mutta Volotinen torjui erinomaisesti espanjalaisen yrityksen. Lisäosumia ei paikoista huolimatta Helsingin illassa lopulta nähty, ja näin HJK palasi voittojen tielle 1-0 lukemin.

HJK pelaa seuraavan kerran maaottelutauon jälkeen sunnuntaina 21.10, kun Telia 5G Areenalle Helsinkiin vieraaksi saapuu SJK. Ottelu alkaa kello 14:30. Liput Tiketistä »