Otteluraportti: HJK-VPS 1-0 (0-0)

Klubi nappasi kolmannen kotivoittonsa putkeen, kun VPS kaatui 1-0 Sonera Stadiumilla. Klubin maalista vastasi Robin Lod, jonka kauden ensimmäinen osuma riitti tuomaan helsinkiläisille tärkeät kolme pistettä. Maalittoman avausjakson jälkeen Klubi ratkaisi pelin toisella puoliajalla nostamalla hieman tempoa hyökkäyspelaamisessaan
Ottelun alku oli täyttä HJK:n hallintaa, mutta isännät eivät päässeet tinttaamaan palloa verkkoon, vaan peli pyöri liikaa rangaistusalueen lähettyvillä ilman ratkaisuyrityksiä. HJK:n kokoonpano oli muuttunut varsin rajusti edellisiin otteluihin verrattuna, osittain varmasti tiukan pelirytmin vuoksi.

HJK:n avausjakson paras paikka aukesi kärjessä pelanneelle Formose Mendylle, joka katkaisi VPS-puolustuksen alaspäin suuntautuneen syötön ja karkasi läpiajoon. Laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin VPS-vahti Henri Sillanpäätä joka torjui tilanteen ja piti lukemat 0-0:ssa. VPS:n avauspuolikkaan oikeastaan ainoa paikka tuli Juho Mäkelälle, joka pääsi puskemaan tyhjää maalia kohti Valtteri Morenin ja Saku-Pekka Sahlgrenin törmäillessä keskenään. Mäkelän pusku suuntautui kuitenkin karkeasti ohi HJK:n maalin ja puoliajalle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Demba Savage korvasi tauon aikana Matti Klingan ja oikealla laidalla alettiin nähdä enemmän tilanteita kuumassa vireessä olevan Savagen kentälletulon myötä. Klubi loi toisella jaksolla enemmän painetta, kuin ensimmäisellä ja oli myös selvästi vaarallisempi kuin ensimmäisen nelivitosen aikana.

Lopulta Klubin yritys palkittiin, kun Robin Lod puski 65. minuutin kohdalla Rasmus Schüllerin kulmapotkun maaliin. Yhdeksäs kulmapotku tuotti vihdoin toivotun tuloksen, kun Lod oli unohdettu viiden metrin päähän maalista aivan yksin ja pääsi puskemaan pallon vapaasti maaliin ilman vaasalaisten estelyitä.

Maalin jälkeen Klubin pelitahti rauhottui ja tempoa laskettiin. VPS pääsi sen seurauksena paremmin peliin mukaan ja Jordan Seabrookilla oli ottelun viimeisen kympin aikana loistopaikka tuoda vieraat tasoihin. Hyvin vastaan tullut Sahlgren pystyi kuitenkin peittämään laidasta läpi päässeen Seabrookin laukauksen ja lopulta peli päättyi Klubin 1-0 voittolukemiin.

HJK:n viikko jatkuu helatorstaina kotiottelulla, kun Veikkausliigan kärkikamppailussa on vastassa IFK Mariehamn kello 14.00, tervetuloa!

HJK-VPS 1-0 (0-0)

(65′ Lod)

HJK: Sahlgren; Sorsa, Moren, Heikkilä, Lehtinen; Schüller (73. Moussi), Malolo (61. Atom); Mendy, Klinga (46. Savage), Zeneli; Lod

Vaihdossa: Örlund, Heikkinen, Lampi, Havenaar

Katso ottelun tilastot »