Otteluraportti: Tappio harjoituspelissä Espanjassa

HJK:n harjoituspeli Marbellan leirillä päättyi harmittavaan tappioon. Vastustajan puolustukseen ja vastahyökkäyksiin keskittynyt taktiikka onnistui täydellisesti.

HJK sen sijaan sortui pallon menetyksiin vaarallisilla alueilla eikä niissä tilanteissa päässyt riittävän tehokkaasti estämään vastahyökkäyksiä. Näistä vastustaja onnistui tekemään kaksi nopeaa maalia heti ottelun alkuun.

– Surkea tulos meidän kannalta, ottaa päähän hävitä tällaiset pelit. Järki kuitenkin sanoo, että juuri näitä pelejä tarvitsemme juuri tähän aikaan vuodesta. Näistä saamme mahdollisuuden kehittyä voittavaksi joukkueeksi, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Hyviäkin asioita oli, mutta puolustuspeli vastaiskuissa vaatii paljon parantamista. Pallon hallinta oli läpi ottelun selkeästi HJK:lla eikä vastustaja päässyt organisoituihin hyökkäyksiin.

Valopilkkuihin kuuluivat myös HJK:n kaksi testipelaajaa. Brasilialainen João Klauss de Mello pelasi 60 minuuttia ja oli yksi joukkueen parhaimpia tänään. Hän pystyi pitämäänä palloa ja järjesti HJK:n kavennusmaalin riistämällä pallon ja syöttämällä Akseli Pelvaksen läpiajoon, eikä Pelvas paikasta erehtynyt.

Toinen testipelaaja Pavel Dolgov pelasi viimeisen 15 minuuttia. Pavel laittoi itsensä vahvasti peliin ja antoi hyvät näytöt valmennukselle.

– Vaikka ottelusta jäi paska maku suuhun lähdemme pää pystyssä kohti Honka-peliä. Silloin on taas mahdollisuus pelata parempaa peliä ja näyttää, että pystymme voittamaan, vakuuttaa Lehkosuo.

Vähemmän pelanneet tekivät ottelun jälkeen tasoittavat harjoitukset, joten treenimielessä päivä oli kaikille pelaajille erittäin kova. Huomenna leiri jatkuu palauttavilla harjoituksilla ja iltapäivällä on ansaittua vapaata.