Otteluraportti: Tasapeli tuliaisiksi Tampereelta

Ilves vs HJK 0-0

Lauantaisesta Tammelasta ei tunnelmaa puuttunut, kun HJK ja Ilves iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Päävalmentaja Miko Lehkosuo oli tehnyt pieniä viilauksia Klubin kokoonpanoon, kun helsinkiläisten riveistä olivat sivussa korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa ollut Mosa sekä omissa häissään ollut Nikolai Alho.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi HJK:n kannalta vahvasti. Vierailijat ottivat pallonhallinan heti itselleen, mutta todelliset huippupaikat loistivat poissaolollaan. Paras tontti siunaantui João Klaussille, joka pääsi puskemaan Roni Peiposen keskityksestä muutaman minuutin pelin jälkeen. Peliväline kimposi kuitenkin Ilveksen pelaajasta kulmaksi.

Ilves keskittyi alussa teräviin vastahyökkäyksiin ja joukkue osoittikin vaarallisuutensa muutamaan otteeseen. Kotijoukkue pääsi lähelle maalintekoa reilun vartin jälkeen, kun Lauri Ala-Myllymäki tavoitti keskityksellään Eero Tammisen, jonka laukauksen Klubi-puolustus kuitenkin blokkasi.

Tamperelaiset saivat paremmin otetta ottelun edetessä ja kotijoukkue loi tukun vaarallisia paikkoja Klubin maalille. Varsinkin erinomaisessa iskussa ollut Marius Noubissi oli alati vaarallinen hyökkäyspäässä, mutta Maksim Rudakov otti varmasti tarvittavat laukaukset kiinni. Pirteästi esiintynyt Noubissi olikin kentän näkyvin hahmo ensimmäisellä puolikkaalla.

Pelin tempo laski tauon lähestyessä ja puoliajan loppu oli varsin rikkonainen. Klubi onnistui saamaan peliä jälleen paremmin hallintaansa, mutta osumia ei kuitenkaan syntynyt. Avauspuolikasta leimasi pienoinen huolimattomuus molempien joukkueiden osalta, mikä näkyi varsinkin harhasyöttöjen muodossa. Myös viimesteilyyn jäi molempien osalta paljon parannettavaa, sillä valtaosa laukauksista leijaili kauas maalikehikosta.

Toinen puoliaika

Jo heti tauon jälkeiset hetket antoivat osviittaa ottelun lopulle, sillä kamppailu viheriöllä oli todella kiivasta eikä ottelusta fyysisyyttä puuttunut. Ilves oli toisen puoliajan alussa hieman terävämpi ja pystyi luomaan painetta helsinkiläisten maalille, mutta pyöreät numerot säilyivät taululla.

Ilves tukki keskialueen erittäin hyvin lähes läpi ottelun, mikä vaikeutti HJK:n hyökkäyspelaamista huomattavasti. Toisella puoliajalla peli kuitenkin avautui ja tilanteet vaihtuivat vauhdilla päädystä päätyyn. Tämä avasikin molemmille joukkueille maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä olin jälleen paljon parantamisen varaa.

Mika Lehkosuo otti noin vartin pelin jälkeen kentälle Juha Pirisen ja Filip Valenčičin jotka toivat selkeästi lisää virtaa HJK:n hyökkäykseen. Klubi ottikin tämän jälkeen hallinnan takaisin itselleen ja pystyi luomaan jatkuvasti painetta Ilveksen maalille, mutta Mika Hilanderin vartioima maali säilyi noiduttuna.

Toista puoliaikaa leimasi erityisen kovat otteet ja fyysiset kamppailut. Päätuomari Oskari Hämäläiseltä ei loppunut ainakaan tekeminen kesken, kun ottelussa jaettiin yhteensä kuusi keltaista korttia. HJK:n haaveet voitosta kokivat kolauksen päätöskympillä, kun Anthony Annan sai toisen varoituksen myötä punaisen kortin hänen katkaistuaan Ilveksen vastahyökkäyksen.

Ilves ei kuitenkaan päässyt juuri hyötymään ylivoimasta, vaan Klubi taisteli sitkeästi vajaamiehisenäkin. HJK:lle avautui jopa ottelun lopussa paremmat saumat kuparisen rikkomiseen, mutta tällä kertaa Tammelassa ei täysosumia nähty. Ottelu päättyi varsin kuumissa tunnelmissa, kun Ilveksen Jani Tanskan silmäkulma aukesi maalinedustakahinan seurauksena.

HJK:lla on nyt 15 ottelun jälkeen kasassa 35 pistettä ja joukkue on edelleen tukevasti sarjataulukon piikkipaikalla. Klubi venytti samalla tappiottomien otteluiden sarjaa Veikkausliigassa, sillä joukkue on jäänyt edellisen kerran pisteittä kahdeksan ottelua sitten toukokuun alussa. HJK:n ottelut jatkuvat keskiviikkona Kuopiossa, kun vastaan asettuu sarjataulukon kärkisijoilla oleva KuPS.

– Aika kuuma peli, paljon taisteluja ja kaksinkamppailuja. Peli oli lopulta varsin tasainen, molemmilla oli mahdollisuuksia maalintekoon. Hyökkäyspelaamisessamme oli asioita, joita olisimme voineet tehdä paremmin ja luoda muutama paikka lisää. Saimme toisella puoliajalla tiivistettyä puolustustamme ja tuntui, että peli olisi alkanut kääntymään meille, mutta punainen kortti hieman käänsi pelin suuntaa, analysoi HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Piste Tammelasta ei koskaan ole aivan huono tulos. Naama peruslukemilla menemme kotiin ja kohti seuraavaa ottelua.

KuPS vs HJK
Ke 20.6. klo 18.30
ISTV esittää ottelun suorana lähetyksenä: Ruutu+ »