HJK haastaa Frankfurtin loppuunmyydyllä Bolt Arenalla

”Joukkueessa on kova revanssihenki” – Klubi hakee torstaina syksyn ensimmäistä voittoaan Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Georgios Kanellopoulos taisteli pallosta edellisessä Frankfurt-ottelussa.

HJK vs Eintracht Frankfurt
To 9.11.2023 klo 19:45
UEFA Conference League – Bolt Arena

Torstaina on luvassa jälleen yksi euforinen euroilta Töölössä, kun HJK isännöi saksalaista Eintracht Frankfurtia Konferenssiliigassa. Bolt Arena on myyty loppuun jo hyvissä ajoin, ja saksalaiskannattajia on saapumassa paikalle reilusti yli tuhat, joten tunnelmaa ei torstain kamppailusta puutu.

Lohkon tilanne on Klubin näkökulmasta haastava. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen kreikkalainen PAOK on kärjessä puhtaalla pelillä ja huomisen vastustaja Frankfurt toisena kuudella pisteellään. Skotlantilainen Aberdeen ja HJK pitävät perää yhdellä keskinäisellä tasapelipisteellään. Mikäli jatkohaaveet halutaan siis pitää elossa, huomenna on käytännössä pakko voittaa.

Matti Peltola.

Viimeksi HJK ja Frankfurt kohtasivat kaksi viikkoa sitten, ja tulos oli klubilaisittain murheellinen: saksalaiset jyräsivät kotikentällään Klubin yli 6–0-lukemin.

– Meille jäi vierasreissulta parannettavaa puolustuspelaamisessa, ja siihen olemme keskittyneet alkuviikosta. Tulemme muuttamaan muotoamme aika paljonkin, ja olemme käyneet läpi asioita, joiden avulla voimme paremmin pysäyttää vastustajan. Viime pelissä aikainen takaisku löi meiltä ilmat pihalle, emmekä päässeet omalle tasollemme, sanoo HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Miro Tenho on ollut tärkeässä roolissa HJK:n puolustuslinjassa.

Nyt tilanne on kuitenkin erilainen. HJK on päässyt rauhassa valmistautumaan torstain koitokseen, ja aiemmat vahvat esitykset kotikentällä tuovat luottoa joukkueelle.

– Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua, ja valmistautuminen on sujunut niin hyvin kuin mahdollista. Meillä on vakaa usko mahdollisuuksiimme – onhan täällä (Boltilla) piesty tänäkin vuonna jo Norjan ja Romanian mestarit. Olemme osoittaneet muutenkin viime vuosina, että pystymme vähintäänkin kovasti kiusaamaan isompia joukkueita kotonamme.

Jesse Öst.

Etenkin saksalaisjoukkueet on laitettu Töölössä koville. Vuonna 2011 Schalke kaatui Eurooppa-liigan karsinnoissa Teemu Pukin maaleilla 2–0, ja syksyllä 1998 Mestarien liigan lohkovaiheessa FC Kaiserslautern joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin. Syksyn 1985 Cup-voittajien cupissa HJK voitti puolestaan Dynamo Dresdenin 1–0. Ainut HJK:n Helsingissä voittanut saksalaisjoukkue on toistaiseksi Hertha Berlin, joka kukisti Klubin maalein 2–1 Uefa Cupin karsinnassa vuonna 1975.

– Nyt olemme erilaisessa tilanteessa [kuin viimeksi Saksassa]. Joukkueessa on kova revanssihenki, ja pojat ovat hyvin motivoituneita ja kunnianhimoisia. Täytyy muistaa, että onnistumiset näissä peleissä voivat muuttaa meidän valmentajien tai pelaajien elämää, joten motivaatio onnistua on valtava. Tämän kauden joukkueen tarina on vääjäämättä menossa kohti ilta-aurinkoa, joten haluamme upean lopun tälle kaudelle.

Frankfurt on edellisen HJK-kohtaamisen jälkeen urakoinut kolme ottelua. Saksan Bundesliigassa joukkue tasasi pisteet Borussia Dortmundin kanssa ja voitti vieraskentällä Union Berlinin puhtaasti 3–0. Sen lisäksi Frankfurt tiputti 3. sarjatason Viktoria Kölnin Saksan cupissa maalein 2–0. Klubiakin vastaan osunut Omar Marmoush laukoi näiden kolmen ottelun aikana yhteensä neljä maalia.

Klubin sarjakausi Veikkausliigassa päättyi jo ennen edellistä Frankfurt-ottelua. Pelituntumaa pidettiin yllä pelaamalla joukkueen sisäinen harjoitusottelu viime viikonloppuna. Maalin makuun pääsivät Lucas Lingman, Topi Keskinen, Anthony Olusanya, HJK Klubi 04:stä tuttu Otto Hannula sekä Huuhkajista ”lainalla” ollut Robin Lod.

Lucas Lingman teki maalin HJK:n sisäisessä harjoituspelissä.

– Emme saaneet kansainvälistä harjoitusottelua viikonlopulle, joten järjestimme tällaisen sisäisen kilpailun. Pojat valmistautuivat ja latautuivat Aleksi Lallin ja Ossi Virran johdolla peliin pari päivää, ja voin kertoa, että harvoin olen kentän laidalla nähnyt niin paljon tunnetta – oli aikamoista tunteiden paloa sekä kentällä että sen laidalla, naurahtaa Korkeakunnas.

HJK:n pelaajatilanne on hyvä. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat sekä Bojan Radulovic, joka kärsii pienestä selkävaivasta. PAOK-kotipelissä loukkaantunut maalivahti Niki Mäenpää on valmennuksen käytettävissä.

Klubin ykköstykki Bojan Radulovic on valitettavasti huomenna sivussa.