Riihilahti lopettaa aktiiviuransa

Riihilahti pelasi pitkän ammattilaisuran niin kotimaan kuin kansainvälisissä pääsarjoissa (1993-2011: HJK, Vålerenga, Crystal Palace, Kaiserslautern, Djurgården, HJK), ja oli maajoukkueen kultaisen sukupolven runkopelaajia (69 maaottelua, 11 maalia).
– En lopeta jalkapalloa koskaan, mutta ammatikseni en enää pelaa. On hienoa ja olen kiitollinen, että 35 -vuotiaana olisi vielä mahdollisuus jatkaa uraansa korkealla tasolla, mutta tuntui, että olen nyt joutunut kompromissaamaan liian monessa suhteessa. Pelasin ja lopetan olemalla itselleni mahdollisimman rehellinen, Aki Riihilahti sanoo.
Erityisesti Riihilahti jätti kentällä ja sen ulkopuolella lähtemättömän vaikutuksen Englannin pääsarjoissa, joissa peliuran lisäksi hänet muistetaan kolumneistaan The Times -lehdessä. Riihilahti on poikkeuksellinen suomalaispelaaja myös siinä mielessä, että on jokaisessa edustamassaan seurassa kuulunut avainpelaajiin ja kapteenistoon, sekä valittu Crystal Palacen seurahistorian merkittävimpiin pelaajiin.

Viimeiset vuodet vaikeista loukkaantumisista kärsinyt Riihilahti palasi kasvattajaseuraansa HJK:hon vuonna 2009. Klubi-ikoni voitti paluunsa jälkeen kolme Suomen mestaruutta putkeen, kruunaten viimeisen pelivuotensa tuplamestaruudella ja merkittävällä panoksella HJK:n loistavassa Euro Cup suorituksessa. Riihilahti jatkaa HJK-perheessä Sonera Stadiumin toimitusjohtajana.

– Minulla on ollut onni saada edustaa hienoja seuroja ja olen voinut ylpeänä kantaa värejäni. Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, miten paljon jalkapallo on minulle antanut. Ennen kaikkea kiitos niille tuhansille ihmisille, joihin olen saanut tutustua matkan varrella. Klubi on minulle sydämen asia ja lopetuspäätöstä helpottaa vähän, että seuralla on nyt poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat jatkaa työtä kohti unelmaa Euroopan kentistä.

– HJK haluaa kiittää Akia kaikista yhteisistä vuosista, niin Akin ensimmäisestä HJK-ajasta 90-luvulla että tästä kuluneesta kolmesta vuodesta, joka on huipentunut kolmeen perättäiseen mestaruuteen. Hän on pelaajana nyt ja aina yksi HJK:n suurimmista pelaajalegendoista. Olemme myös erittäin iloisia siitä, että Aki jatkaa HJK-perheessä Sonera Stadiumin toimitusjohtajana, sanoo HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen