Suomen cup: HJK hakee revanssia Hongasta torstaina

Honka nappasi Veikkausliigassa reilu kaksi viikkoa sitten voiton HJK:sta Tapiolassa. Nyt HJK saa tilaisuutensa revanssin Hongasta nopeammin kuin oli odotettua. Suomen cupin arpa heitti joukkueet vastakkain kuudennella kierroksella.
HJK:lla on alla pari tuloksellisesti heikompaa ottelua Veikkausliigassa. Kahden viikon takaisen Honka-tappion lisäksi viime ottelussa helsinkiläiset jäivät maalittomaan tasapeliin kotikentällään FC Lahden kanssa.
Ajatukset HJK-leirissä ovat kuitenkin visusti torstain ottelussa.
– Suomen cup on meille erittäin tärkeä kilpailu, ja panostamme myös siihen täysillä, HJK-hyökkääjä Jarno Parikka sanoo.
– Toki Honka-tappiosta Veikkausliigassa jäi rutkasi hampaankoloon. Torstaina meillä on nimenomaan revanssin paikka – ja tällä kertaa kotona.
Viime Suomen cupin kierroksella HJK otti helpon jatkopaikan miesten Kolmosen Etelä-Espoon Pallolta numeroin 4-0. Silloin kokoonpanossa vilisi reilusti nuoria, ja lepoaikaa tuli monelle. Torstaiseen otteluun HJK lähtee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.
– Tai ainakin erittäin hyvällä joukkueella. Torstainen ottelu osuu meille hankalaan väliin, ja otteluruuhkasta johtuen muutamia vaihdoksia saatetaan hyvin nähdä, Parikka miettii.
Yksi erityinen kysymys HJK-fanien mielessä on maalinteon tehottomuus. Alkukauden otteluiden tappava tahti on ollut kateissa parissa viime ottelussa. Parikka ei kanna asiasta huolta.
– Maalintekoon ei päde mitkään ihmekeinot: tärkeintä on rentous. Uskon, että kunhan pystymme joukkueena luomaan paikkoja niin maalejakin syntyy. En ole huolestunut, sillä pääasia on, että pelaamme joukkueena hyvin ja yhtenäisesti. Se on onnistunut koko ajan.
Suomen cupin 6. kierros
HJK-Honka
torstaina 27.5. klo 18.30 
Finnair Stadiumilla
Infoa lipunmyynnistä täällä: https://www.hjk.fi/uutiset/7857/1