Suuri joukko klubilaisia valittiin EM-jatkokarsintoihin

Tuttuun tapaan iso määrä klubilaisia sai kutsun Suomen poikien U19 ja U17 -maajoukkueisiin, jotka valmistautuvat maaliskuun lopun EM-jatkokarsintoihin.

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
HJK:n edustusjoukkueen Casper Terho valittiin U19-maajoukkueen EM-jatkokarsintajoukkueeseen.

Suomen U17-maajoukkue (2005 ja myöhemmin syntyneet) aloittaa karsintansa Portugalissa 23. maaliskuuta Bulgariaa vastaan. Lohkon neljäs maa karsintojen isäntämaan lisäksi on Irlanti. 

Kaksi vuotta vanhempien turnaus on Suomen näkökulmasta vieläkin kiinnostavampi, sillä jatkokarsinta järjestetään pääkaupunkiseudulla. Valtaosa Suomen, Saksan, Belgian ja Italian kamppailuista pelataan Vantaan Myyrmäen stadionilla, mutta Pikkuhuuhkajat nähdään kertaalleen myös Bolt Arenalla: Suomen viimeinen lohkovaiheen ottelu pelataan Saksaa vastaan HJK:n kotikentällä tiistaina 29. maaliskuuta.

Päävalmentaja Peter Lundberg valitsi U19-maajoukkueen (synt. 2003 ja myöhemmin) ryhmään kolme HJK:n sopimuspelaajaa: edustusjoukkueen laitahyökkääjä Casper Terho, IFK Mariehamniin täksi kaudeksi lainattu maalivahti Elmo Henriksson sekä Ilvekseen lainattu hyökkääjä Kai Meriluoto

Lisäksi neljällä ulkomaalaista seuraa edustavalla pelaajalla on HJK-tausta: Kalle Wallius (Bologna FC), Luka Hyryläinen (Eintracht Frankfurt), Leo Walta (FC Nordsjaelland) ja Henri Salomaa (US Lecce).

Nuoremman maajoukkueen vetäjän Erkka V. Lehtolan ryhmään puolestaan kuuluu viisi sinivalkoista: maalivahti Alex Ramula ja kenttäpelaajat Ville VuorinenAaro ToivonenDavid Ezeh, William Grönblom sekä Yllson Lika. Kaikki edellä mainituista pelaajista edustavat HJK Klubi 04:ää lukuun ottamatta Yllson Likaa, joka on esiintynyt toistaiseksi BSM-karsintoja pelaavassa joukkueessa.

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula onnittelee joukkueisiin valittuja pelaajia.

– Valinnat ovat seurausta siitä tinkimättömästä työstä, jota pelaajamme ja heidän valmentajansa tekevät päivästä toiseen. Pelaajalistoja katsoessa huomaa, kuinka moni HJK-taustainen lupaus on jo nyt löytänyt tiensä maailmalle. Se on konkreettinen osoitus tekemämme työmme arvostuksesta myös ulkomailla. 

– Kun U19-pelit pelataan nyt pääkaupunkiseudulla, toivon mahdollisimman monen futiksen ystävän lähtevän kannustamaan suomalaisia tulevaisuuden toivoja, Takkula toteaa.

Maajoukkueet U19 ja U17