Taas Tali täyttyy – lauantaina kauden ensimmäinen Helsingin paikallinen

Elmo Henriksson debytoi HJK:n maalilla.

Jesse Öst ja Elmo Henriksson heittivät läpyt vuosi sitten tammikuussa, kun kaksikko kohtasi kentällä HJK:n ja IFK Mariehamnin Liigacup-matsissa.

Gnistan vs HJK
La 3.2.2024 klo 14.00
Liigacup – Talin halli

Katso matsi Ruudusta »

HJK:n talven toinen ottelu on kauden ensimmäinen Helsingin paikalliskoitos. Veikkausliiga-tulokas Gnistan isännöi Klubia Talin loppuunmyydyssä hallissa Liigacupin merkeissä lauantaina klo 14. Ottelu on loppuunmyyty mutta katsottavissa tuttuun tapaan Ruudusta.

HJK starttasi Liigacupin viikko sitten IFK Mariehamnia vastaan Anthony Olusanyan maalilla 1–0. Gnistan avasi kautensa viime viikonloppuna HJK Klubi 04:n kohtaamisella ja kirjautti Saharassa treenivoiton 5–3. 

HJK:n avauskokoonpanossa nähdään ainakin yksi debytantti, sillä maalilla nähdään Elmo Henriksson. 20-vuotias veskari on edustanut HJK:ta 13-vuotiaasta ja on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut torjuja: Vuonna 2021 Henriksson oli ykkösveskari HJK Klubi 04:ssä Ykkösessä ja kahdella viime kaudella lainalla IFK Mariehamnissa kertyi yli 40 ottelua Veikkausliigaa.

Elmo Henriksson torjui viime kaudella Veikkausliigassa kolme peräkkäistä rankkaria. Miten se onnistui – annoimme Elmon kertoa!

Toinen maalivahti Jesse Öst on pikkuvaivan vuoksi sivussa, joten penkillä on Klubin B-juniorien viime kauden ykkösveskari Joel Tynkkynen.

Kentällä nähdään varmasti myös testipelaaja Hans Nunoo Sarpei. Ghanalainen tuli viime viikolla kentälle vaihdosta ja saa nyt täyden treeniviikon jälkeen ja testijakson päätteeksi kunnon näyttöpaikan. 

Gnistanin mielenkiintoisimmat nimet löytyvät alakerrasta, jossa kokemusta riittää kolmikossa Jukka Raitala–Juhani Ojala–Teemu Penninkangas.

HJK:n viime viikolla pelanneista rivistä puuttuu pienen selkävaivan vuoksi David Ezeh, joka palaa treenivahvuuteen ensi viikolla. Lisäksi IFK-pelistä eri syistä puuttunut viisikko on vielä sivussa.

Carlos Moros Gracian viime matsi päättyi suoraan punaiseen korttiin, mikä tarkoittaa Liigacupissa yhden ottelun pelikieltoa. Hassane Bandén pelit Afrikan mestaruusturnauksessa päättyivät tiistaina, mutta koska maajoukkuevastuu alkoi käytännössä heti HJK:n viime kauden päätyttyä, Bandé huilaa pari viikkoa ennen paluuta treenikentille.