Toni Korkeakunnas: ”Yhtenäisyys oli avain voittoon”

Kurinalainen ja taisteleva HJK kukisti Molden Mestarien liigan karsinnoissa.

Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

HJK vs Molde FK 1–0 (1–0)
25’ Topi Keskinen 1–0

HJK nappasi tiistai-iltana maistuvan päänahan ja kiinnityksen jatkopaikkaan Mestarien liigan karsinnoissa, kun Norjan hallitseva mestari Molde kaatui Boltilla Topi Keskisen avausjakson maalilla. Ottelupari ratkotaan ensi viikolla Norjassa.

– Olen todella ylpeä tästä jengistä. Meillä ei ole ollut ihan kaikista helpoimmat lähtökohdat matsiin ja ollut tiettyjä haasteita pelaajiston suhteen, mutta se yhtenäisyys, sitoutuminen ja halu tehdä yhdessä asioita oli avain tänään voittoon. Monesti sellaista vaaditaan kovempien jengien voittamiseksi, iloitsi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Etenkin ensimmäinen jakso oli Klubilta vahva. Molden annettiin suosiolla pitää palloa, mistä norjalaiset vaikuttivat olevan jopa hieman ihmeissään. Nopeille hyökkäyksille ei annettu tilaa, ja loistavasti puolustanut HJK-miehistö piti Molden pääosin muodon ulkopuolella.

– Se oli tietoinen valinta. Moni pelaajistamme on pelannut todella paljon. Tiedettiin, että jos lähdemme ryntäilemään ja prässäämään koko ajan ylhäältä, muotomme tulee hajoamaan, kuten kävi Larnea vastaan. Toki olisimme voineet puolustaa vielä vähän paremmin pallon kanssa.

Klubilla oli avausjaksolla muutama hyvä maalipaikka, joista yksi hyödynnettiin. 25. minuutilla Atom lähetti Keskisen pitkään juoksuun, ja Keskinenhän juoksi. Molde-toppari Benjamin Tiedemann Hansen irvisti, kun Keskinen pinkoi takamatkalta ohi ja sijoitti pallon ohi Jacob Karlströmin.

– Hyökkäyspelin suhteen kenttä alkaa täyttymään paremmin – on tuet ja vastakkaisia liikkeitä. Tänään vastustaja oli niin kova, ettemme päässeet tekemään niitä niin paljoa, mutta etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyökkäsimme aika laadukkaasti.

Molden hyökkäyspelille tyypillistä on se, että wingbackit nousevat todella korkealle. Tämä avasi Klubin nopeille pelaajille valtavia tiloja vastaiskuihin.

– Katsoimme Molden pelejä ja huomasimme, että he tuovat pelaajansa aika rohkeasti ylös, ja alas jää ainoastaan kolme topparia, joista kukaan ei ole hirveän nopea. Ajattelimme, että siinä piilee mahdollisuutemme. Bojan (Radulovic) pystyi jatkamaan ja suojaamaan palloa, ja Keskinen painoi selustaan.

Toisen puoliajan alku oli tasainen, mutta viimeinen puolituntinen oli selvää Molden pallonhallintaa. Todellisia maalipaikkoja Molde ei kuitenkaan kyennyt luomaan. Klubi puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti.

– Iso muutos kahteen edeltävään otteluun oli yhtenäisyytemme puolustuspelissä. Saimme niistäkin peleistä tulokset, mutta niissä ongelmaksi muodostui se, että pallonriiston jälkeen meillä oli vaikeaa lähteä hyökkäykseen. Tänään se oli parempaa.

Matsin jälkeen Klubipääty antoi railakkaat suosionosoitukset Korkeakunnakselle, joka saapui tuulettaen kannattajakatsomon eteen.

– Mä oon tällainen tunteella eläjä, en osaa oikein muutakaan kuin olla oma itseni. Olihan se hieno huomata, että fanit noteerasivat, että minäkin olen osa joukkuetta. Mahtava tunne, sitä ei voi kiistää – mutta edelleen korostan sitä, että meidän valmentajien tehtävä on ainoastaan auttaa pelaajia pääsemään omaan parhaaseensa. Moni pelaaja nosti tasoaan, hymyili Korkeakunnas.