Torstaina Teemu Tainion luultavasti viimeinen ottelu Suomessa

HJK:n kapteeni Teemu Tainio pelaa torstaina F.C. Københavnia vastaan hyvin todennäköisesti uransa viimeisen kamppailun Suomen maaperällä. Tainion ura Suomessa loppunee tähän vuoteen. HJK:ssa Tainio on pelannut kahden viimeisen kauden aikana. Tällä kaudella Tornion Pallo -47:n kasvatti kantaa Klubin kapteenin nauhaa käsivarressaan. Tainion kipparoima HJK on pelannut hyvän kauden voittaen Suomessa tuplamestaruuden ja napaten Eurooppa-liigan lohkovaiheen paikan.

-Omalla tavallaan tämä kausi on kruunannut urani. Aika lailla nappikausi tämä on ollut, kun tuli tupla ja lohkovaiheen paikka. Siihen lisätään vielä Barcan vierailu Suomessa, niin aika paljon on tapahtunut tällä kaudella HJK:ssa. On ollut todella mukavaa toimia HJK:n kapteenina ja olen erittäin ylpeä joukkueesta. Tämä on minulle henkilökohtaisesti ensimmäinen kerta, kun olen ollut koko kauden kapteenina ja kokemus on ollut hieno, onhan tämä ollut historiallinen kausi suomalaisessa jalkapallossa. Minulle on ollut suuri kunnia toimia HJK:n kapteenina, Tainio toteaa.

Uran jatkon suhteen Tainiolla ei vielä ole selkeää käsitystä. Suomessa ura ei kuitenkaan jatku.

-Uran jatko on tosiaan ihan auki tällä hetkellä. Katsotaan rauhassa mitä vaihtoehtoja on tarjolla ja jos ulkomailta löytyy sopiva vaihtoehto, niin sitten jatketaan pelaamista. Jos sopivaa tilaisuutta ei tule, voi olla että nämä pelit ovat minun urani viimeisiä, Tainio kertoo.

Urallaan Tainio on viettänyt pitkän pätkän ulkomaan kentillä. Edellisen kerran hän pelasi Suomessa 1997, jonka jälkeen hän on kiertänyt maailmaa pelaten Auxerressa, Tottenhamissa, Sunderlandissa, Birminghamissa, Ajaxissa ja New York Red Bullsissa.

-Edellisen kerran kun olin Suomessa pelaamassa, ei millään seuralla ollut kovin isoa fanitoimintaa. Nyt tilanne on aivan toinen ja Suomessa on hienot fanikulttuurit. HJK:lla on ylivoimaisesti Suomen parhaat fanit ja on ollut hienoa pelata heidän edessään. Torstaina pelaamme viimeisen lohkovaiheen pelimme kotona ja toivon että kaikki tulevat katsomaan sen. Yleisön tuki on varsinkin näissä peleissä elintärkeää ja olisi hieno päättää urani Suomessa voittoon täyden kotiyleisön edessä, Tainio jatkaa.

Tule katsomaan Teemu Tainion ja HJK:n viimeistä lohkovaiheen kotiottelua F.C. Københavnia vastaan torstaina 27.11. kello 22.05. Liput LIPPUPALVELUSTA.