Unilääkäri Henri Tuomilehto jatkaa työtään HJK:ssa

Viime vuonna Tuomilehto teki selvitystä pelaajien nukkumisesta ja piti aiheesta luentoja joukkueelle. Osa pelaajista pääsi myös tarkempiin tutkimuksiin, jossa heidän nukkumistaan seurattiin ja siitä kerättiin dataa.

Unenhuollon tarkoituksena on saada palautumisprosessille mahdollisimman hyvät lähtökohdat.

-Henri on HJK:n toiminnassa mukana sen vuoksi, että saisimme palautumisen parhaalle mahdolliselle tasolle. ”Henkka” on tämän alan ammattilainen ja hänen asiantuntemuksestaan on joukkueelle varmasti apua. Jokaisesta joukkueesta löytyy aina pelaajia, joiden palautumista pystytään parantamaan paremmilla unilla, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

-Henri oli viime vuonna ensi kertaa mukana HJK:ssa ja totta kai haluamme jatkaa tätä työtä pitkäjänteisesti. Uni ja palautuminen on yhtä tärkeää tänäkin vuonna ja pitkäjänteisesti työstämme tätä asiaa, Lehkosuo jatkaa.

Suoria tuloksiakin viime vuonna saatiin ja pelaajistossa oltiin asian suhteen vastaanottavaisia. Osalle apua nukkumiseen tuli enemmän kuin toisille.

-Ihmisten nukkumistottumuksissa on tietysti paljon eroja ja osalle tämänkaltaisista asioista on enemmän apua kuin toisille. Osa koki unenhuollon hyvinkin hyödylliseksi ja yksi viime kaudella HJK:ssa pelannut pelaaja jatkaa Henkan kanssa yhteistyötä edelleen, vaikka ei enää meillä pelaakaan, Lehkosuo sanoo.

Myös päävalmentaja Lehkosuo pääsi osallistumaan tarkempiin tutkimuksiin. Tutkimuksessa nukuttiin yksi yö piuhat päässä, jonka jälkeen saatu data analysoitiin ja tuloksista keskusteltiin.

-Se oli todella mielenkiintoinen kokemus. Erittäin paljon yhdestä yöstä voi saada informaatiota, mitä aivoissa on tapahtunut; onko ollut rauhallinen yö, jolloin palautuminen on laadukasta vai onko ollut rauhaton yö, jolloin palautuminenkin kärsii, Lehkosuo päättää.