Valokeilassa #5 Tapio Heikkilä

Nimi:   Tapio Heikkilä
Numero:   5
Pelipaikka:   puolustaja
Pituus/paino:   185cm / 80 kg
Veikkausliigaottelut/-maalit:   128 / 10

 

 

Toista kauttaan HJK:ssa pelaava Tapio Heikkilä on tyytyväinen siirrostaan pääkaupunkiin. FC Hongasta Klubiin viime kaudeksi siirtynyt keskuspuolustaja on voittanut molemmilla HJK-kausillaan Suomen mestaruuden. Kovapäisen topparin tavoitteet jalkapalloilun suhteen ulottuvat kuitenkin kauas Helsingin ulkopuolelle.

-Totta kai tavoitteena olisi joskus päästä pelaamaan ulkomailla. Varmasti melkein kaikilla jalkapalloilijoilla on se toive, että pääsisi kokemaan sen mahdollisuuden pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla. Olisihan se hieno kokemus päästä jonakin päivänä pelaamaan Euroopan isojen sarjojen kentillä. Nyt kuitenkin keskityn vain nauttimaan jokapäiväisestä treenaamisesta ja pelaamisesta, ulkomaat toimivat hyvänä porkkanana tähän. Jotta tämä haave joskus toteutuisi, on tehtävä todella paljon töitä. Pelaamisen pitää olla tasaista ja koko ajan pitää esiintyä edukseen kentällä. Veikkausliiga on tietysti hyvä näyttöpaikka, mutta tietysti Europelit ovat vieläkin suurempi paikka näyttää osaamistaan koko maailmalle.

Tällä kaudella Heikkilä on ehtinyt viimeistelemään kolme maalia Veikkausliigassa. Maalien valossa parhaalla kaudellaan, 2011 Hongassa toppari maalasi viisi kertaa. Jo Hongan aikoinaan Heikkilä pääsi työskentelemään nykyisin Klubissa valmentavan Mika Lehkosuon kanssa. “Tapsa” onkin iloinen, että Lehkosuosta leivottiin HJK:n päävalmentaja.

-Maalintekoa en kentällä mieti, sillä puolustaminen on päätehtäväni. Tietysti jos paikka aukeaa niin silloin yritetään laittaa verkot heilumaan. Pääpelissä koen olevani ihan hyvä, mutta omasta mielestäni isoimmat vahvuuteni ovat pallollinen pelaaminen, syöttäminen ja tasaisuus. Tietysti olen iloinen siitä, että Bana tuli Klubiin valmentajaksi. Hän tietää vahvuuteni ja osaa hyödyntää niitä. Tunnen hänet ja hänen metodinsa hyvin jo valmiiksi ja tavallaan oli helppoa jatkaa siitä mihin Hongassa jäi. Meillä on tällä hetkellä joukkueessa todella hyviä puolustavia pelaajia ja kilpailu peliajasta on kova. Joukkuehenki on kuitenkin tosi hyvä, ja kaikki sparraavat toisiaan täysillä.

 

Futista myös vapaa-ajalla

 

Vapaa-ajallakin Heikkilä seuraa jalkapalloa tiiviisti. Jos telkkarista sattuu tulemaan eurooppalaista futista vapaapäivänä, katselee Heikkilä sitä suurella todennäköisyydellä. Jopa “futisnörtiksi” itseään nimittävä puolustaja katsoo pelejä rentoutumisen lisäksi myös ammatillisistä syistä.

-Pelejä katsoessakin vapaa-ajalla yritän vähän katsoa että miten puolustuslinja toimii eri tilanteissa ja miten se oman paikan pelaaja ratkoo tilanteita ja mitä tekee pallon kanssa. Tietysti vapaa-ajalla noita pelejä en katso kovinkaan raskaasti vaan lähinnä nautinnon ja rentoutumisen vuoksi. Välillä myös katsellaan matseja jengikaverin kanssa porukalla.

Heikkilän hyvät otteet on huomannut myös Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen. Heikkilä teki maajoukkuedebyyttinsä Tsekkiä vastaan pelatussa ottelussa Olympiastadionilla toukokuussa. Tämän lisäksi Heikkilä oli mukana myös huuhkajien joukkueessa EM-karsinta-avauksessa Färsaaria vastaan.

-Aivan valtava juttu ollut minulle päästä pelaamaan maajoukkueessa, se merkitsee minulle mielettömän paljon. Olen seurannut maajoukkueen pelejä siitä asti kun vain muistan ja muistan hyvin kun seurasin Liti, Hyypiän, Forssellin ja Väykän tekemisiä. On ollut todella mahtavaa päästä pelaamaan monen lapsuuden idolin kanssa samassa jengissä.

 

Hymyilystä kuittailua joukkuekavereilta

 

Futis-uran ulkopuolella Heikkilä opiskelee urheilujohtamista tanskalaisessa yliopistossa. Urheilijoille räätälöidyn ohjelman mukaisesti opiskeluja pystyy suorittamaan myös pelivuosien aikana. Urheilun parissa pelaajaurankin jälkeen työskentely on Heikkilän toiveissa.

 -Pelaajauran jälkeen haluan ehdottomasti jatkaa jollakin saralla urheilun parissa. Nyt tuntuu siltä, että esim. jokin urheilubisneksen puolella voisi kiinnostaa. Opiskelu peliuran ohessa ei ole helppoa, kun kokoajan pitäisi keskittyä siihen pelaamiseen ja treenaamiseen. Kesken kauden ajatuksia on vaikea irroittaa opiskeluun ja siksi se onnistuukin talvella pre-seasonin aikaan vähän paremmin, kun on enemmän aikaa.

Kentän ulkopuolella Heikkilä kulkee usein pieni hymynkare huulillaan. Jatkuvasta hymyilystä Heikkilä on saanut osakseen jopa kuittailua.

-Hymyilen niin paljon, että saan siitä välillä pientä kuittia jätkiltä. Olen sosiaalinen kaveri ja tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä paljon, positiivisuus on varmaan yksi luonteenpiirteeni. Yritän olla aina reilu ja aurinkoinen kaveri. Hymyilen paljon, vaikka muut siitä välillä kuittailisivatkin.