Yhteistyö edustusjoukkueen ja Klubi 04:n välillä jatkuu erinomaisena

Tammikuun aikana HJK:n edustusjoukkueen paidassa on nähty aikaisempaa enemmän omia nuoria. Tammikuun puolivälin CIS-turnaus sekä viime viikonlopun Uusi Lahti Cup ovat tarjonneet yhteensä kuukauden sisällä jo seitsemän kovaa ottelua.

– Ilman omia nuoria emme olisi pystyneet pelaamaan näin montaa tiukkaa ottelua jo tammikuun aikana, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.

Esitykset ovat olleet kaiken kaikkiaan pirteitä. Muutamia erittäin vahvoja esiintuloja on Muurisen mukaan nuorison puoleltakin nähty, mutta hyvät arvosanat kuuluvat tähän mennessä kaikille.

HJK:n vanhempien ikäluokkien valmennuspäällikkö Jari Rantanen korostaa, että yhteistyö on toiminut koko Klubi 04:n olemassaolon ajan, mutta tänä vuonna se on ollut näkyvämpää.

– Nyt heti alkuvuodesta, kun pelejä on ollut paljon, nuorten rooli on korostunut. Se on ollut näkyvämpää myös siksi, että edustusjoukkue on valittavasti kärsinyt loukkaantumisista.

Myös Juho Rantalan liittyminen edustusmiehistön valmennusrinkiin on tiivistänyt yhteistyötä. Hän tuntee nuorison viime vuosien perusteella hyvin ja käy myös 04:n harjoituksissa säännöllisesti seuraamassa pelaajia.

– Nuorista osa on kehittynyt nopeasti ja ovat nyt ensimmäistä kertaa liigan mukana, osa taistelee jo ihan tosissaan peliajasta. Tilanne on siis erittäin mielenkiintoinen, mutta joka tapauksessa varmaa on, että talvi ja kevät on erinomaista kokemusta heille, Rantanen sanoo.

Seuraavan kerran HJK:n omia nuoria pääsee katsastamaan Talin jalkapallohallissa ensi lauantaina 6.2. kun HJK iskee yhteen IFK Maarianhaminan kanssa Liigacupin avausottelussa. Ottelu alkaa klo 14.00.