HJK erityisryhmät Ville Salliselta Santeri Kortteiston valmennukseen

HJK:n erityisryhmien toiminnasta pitkään vastanneelle Ville Salliselle myönnettiin HJK:n päätösristeilyllä kunniamaininta seuratoiminnasta. Kauden vaihtuessa erityisryhmät siirtyivät Salliselta tämän aisaparina toimineen Santeri Kortteiston huomaan.  

SONY DSC

HJK tarjoaa erityisryhmien toimintaa neljässä eri joukkueessa, joista löytyy omansa niin aikuisille kuin lapsillekin. Erityisryhmien viime vuosien laajasta ja laadukkaasta toiminnasta ei voida puhua korostamatta vapaaehtoisesti toimintaa organisoineen Ville Sallisen henkilökohtaista panosta. 

Sallinen aloitti HJK Arabianrannan valmentajana jo vuonna 2008. Vuonna 2014 Arabianranta vaihtui HJK:n erityisryhmiin, joista hän otti huomaansa ensimmäisenä HJK Specialin ja pian myös HJK BlueStarsin. Vuonna 2018 Ville oli kantavana voimana perustamassa Klubin ensimmäistä lasten erityisryhmäjoukkuetta, HJK Pallotaitureita. Viime vuosina hän on avustanut myös HJK Hurrikaanien sähköpyörätuolijoukkueen taustajoukoissa.  

– Osalla aikuispelaajistamme on arjessa monenlaisia haasteita, ja tukiverkot ja muut linkit yhteiskuntaan eivät ole kovin vahvoja. Arjessa voi olla paljon ahdistuneisuutta, stressiä tai yksinäisyyttä. HJK Specialista on tullut pelaajille tärkeä yhteisö ja samalla pelaajat ovat linkittyneet sen kautta laajemmin seuraan ja yhteiskuntaan ja saaneet voimaa arkeen, Sallinen taustoittaa ja jatkaa: 

– Myös Pallotaiturien perustaminen ja toiminnan vakiinnuttaminen ollut yksi tärkeimmistä tehtävistäni. Moni erityistä tukea tarvitseva lapsi ei löydä itselleen paikkaa, jossa kehittyä. Täällä olemme voineet mahdollistaa sen ja pelaajia tulee niin, että meillä on jo aineksia erityisryhmien pelaajapolkuun.  

HJK:n erityisryhmissä harrastetaan hyvällä fiiliksellä.

Erityisryhmien arki pyörii kuten minkä tahansa muunkin jalkapallojoukkueen. Joukkueet harjoittelevat säännöllisesti viikoittain HJK:n olosuhteissa. Ylävitosia vaihdetaan kenttien reunoilla ennen ja jälkeen treenien. 

– Meillä isoimmat tavoitteet ovat sosiaalisella puolella, ei niinkään tuloksissa. Joukkuetoimintaan kuuluu oleellisesti myös kentän ulkopuolinen toiminta. Ennen ja jälkeen treenien ruoditaan yhdessä elämän suruja ja iloja ja käydään porukalla katsomassa Klubin pelejä. Treenien yhteydessä päästään myös moikkaamaan muita Klubin pelaajia hyvässä hengessä, Sallinen summaa. 

Villen siirtyessä uusien haasteiden pariin erityisryhmiä luotsaa jo pitkään aisaparina toiminut Santeri Kortteisto

–  Olen ollut pitkään mukana ja aika on ollut antoisaa. Nämä pelaajat ovat upeita ihmisiä ja olen saanut oppia heiltä paljon. Nyt henkilökohtainen elämä vaati valmennusten vähentämistä, mutta samalla se oli mahdollistakin juuri nyt, sillä rinnalla toiminut Santeri Kortteisto oli valmis ja kiinnostunut ottamaan vastuun joukkueista. Näin joukkueiden jatkuvuus on taattu ja Santerin valmennustyylillä joukkueet pääsevät kehittymään entisestään, Ville painottaa ja päättää: 

– Minulle on ollut tärkeää tehdä tätä työtä nimenomaan HJK:ssa, joka on minulle muutenkin monin tavoin tärkeä seura. On myös hieno juttu, että pelaajat voivat olla yhtä lailla klubilaisia tuhansien muiden joukossa. Haluan myös vielä erikseen kerran kiittää Jari Rantasta ihan korvaamattomasta tuesta ja kiinnostuksesta, jota hän on osoittanut meidän erityisryhmien toimintaan kaikkina näinä vuosina ja jo ennen minua. Kiitos! 

Kiitos Ville korvaamattoman arvokkaasta työstäsi ja tsemppiä uusien haasteiden pariin!